Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»

Εν μέσω πανδημίας και με την προστασία αστυνομικής δύναμης, συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στη θέση Πράσα των Υστερνίων Τήνου.

Μέχρι σήμερα οι δυναμικές κινητοποιήσεις του Τηνιακού λαού είχαν αποτρέψει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, παρά την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα και της αποστολής αστυνομικών δυνάμεων στο νησί.

Οι ”πράσινοι επενδυτές” διαχρονικά έχουν λάβει παντός είδους διευκολύνσεις που τους παρέχει το νομοθετικό καθεστώς και οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), τώρα εκμεταλλεύονται και την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εν μέσω πανδημίας ώστε να συνεχίσουν εντατικά τις εργασίες. Η κυβέρνηση είχε δώσει εντολή πριν λίγους μήνες να έλθουν οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί μας και τώρα
επιτρέπει να συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες σε τέτοια καταστροφικά έργα.

Οι πραγματικοί υπεύθυνοι λοιπόν που ξεπουλάνε μπιτ παρά τον φυσικό πλούτο μας και την ενέργεια είναι οι Κυβερνήσεις και η ΕΕ. Η Δημοτική Αρχή γιατί δεν ψελλίζει τίποτα για τις πολιτικές αυτές που δίνουν γη και ύδωρ στους επενδυτές; Αφού όσο υπάρχουν αυτές οι πολιτικές συνεχώς θα βρίσκονται μνηστήρες για να εκμεταλλευτούν το φυσικό πλούτο της χώρας μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Όσο υπάρχουν αυτές οι πολιτικές συνεχώς θα έρχονται νέα σχέδια για
ανεμογεννήτριες. Καλλιεργεί αυταπάτες στους πολίτες της Τήνου όταν ζητάει αποκλειστικά από τον επενδυτή, που ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος, να σταματήσει τις εργασίες, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να είναι σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε αυτά τα καταστροφικά σχέδια. Σήμερα ρίξανε το μπετό. Όμως μέχρι την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος.

Εδώ και τώρα να ανακληθούν οι άδειες και όσες χρηματοδοτήσεις έχουν εγκριθεί.

Το γεγονός ότι μένουμε σπίτι δε σημαίνει ότι θα μείνουμε και σιωπηλοί! Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές!

Έχουμε χρέος να προφυλάξουμε την υγεία των κατοίκων μας και το νησί από την καταστροφή που συντελείται!

ΤΗΝΟΣ 24-4-2020

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -