Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Λεόντεια: 31 χρόνια … πάμε Τήνο

Εφέτος τα δύο Λεόντεια διοργάνωσαν για τους/τιςμαθητές/-τριες της Τρίτης (Γ’) Γυμνασίου για 31η φοράΠροσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο, στο νησί της Μεγαλόχαρης, από το οποίο κατάγονται οι περισσότεροι Μαριανοί Αδελφοί.

​Ειδικότερα, περίπου τριακόσιοι (300) μαθητές/-τριες, των δύο Λεοντείων Σχολών, Αθηνών και Νέας Σμύρνης, επισκέφθηκαν, όπως κάθε χρόνο, την Τήνο, σε διαφορετική το καθένα ημερομηνία. Μία από τις πρώτες δραστηριότητές τους, όταν έφθασαν στο νησί, ήταν το ευλαβικό προσκύνημα της θαυματουργικής εικόνας της Παναγίας, ενώ το πρωί της επόμενης ημέρας όλοι μαζί παρακολούθησαν με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία.

​Παράλληλα, στο πλαίσιο του διημέρου πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στους μαθητές του Γυμνασίου Τήνου και στους μαθητές των Λεοντείων. Μετά το πέρας του παιχνιδιού αντάλλαξαναναμνηστικά, βγάζοντας φωτογραφίες όλοι μαζί.

​Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στο “Πολυμέρειο”, έναυπέροχο, ανακαινισμένο νεοκλασικό που στεγάζεται το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το οποίο φιλοξενεί μόνιμη έκθεση των έργων του κορυφαίου γλύπτηΓιαννούλη Χαλεπά

​Ακολούθως, επισκέφθηκαν τα χωριά «Κουμάρος»και «Βωλάξ». Στο πρώτο, «χάθηκαν» στη μαγεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και αισθάνθηκαν την τηνιακή φιλοξενία με το κέρασμα που ετοιμάζεται ειδικά γι’ αυτούς στη Λέσχη του χωριού. Στο δεύτερο, αντίκρισαν, πέρα από τις ολόλευκες οικίες – σμιλευμένες πάνω στους γρανιτένιους βράχους – τη δύναμη της ποίησης πάνω στις πόρτες των σπιτιών και την άγρια ομορφιά του ιδιαίτερου γεωλογικού φαινομένου.

​Η διήμερη αυτή παραμονή στο νησί της Παναγίας προσφέρει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους/στιςμαθητές/-τριες μας να καλλιεργήσουν τις αξίες που πρεσβεύει το Σχολείο μας – πίστη στον Θεό και ευλάβεια προς την Παναγία – και να αναπτύξουν την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον και τον πολύπλευρο χαρακτήρα του πολιτισμού μας.

Η διαμονή μας στην Τήνο υπήρξε ιδιαίτερα ευχάριστη και ενδιαφέρουσα και ελπίζουμε να συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια. 

Θα ήταν παράλειψή μας, βέβαια, να μην ευχαριστήσουμε τον κ. Ιωάννη Ψάλτη και τον κ. Μάρκο Λεβαντίνο που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους επί τριάντα ένα (31) χρόνια για την επίτευξη των στόχων των επισκέψεων των μαθητών/-τριών μας στον πανέμορφο αυτό τόπο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -