Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Λιγότεροι από τους μισούς οι φετινοί ταξιδιώτες για το τριήμερο στις Κυκλάδες

Περίπου στο 60% εκτιμάται μείωση της κίνησης στα νησιά των Κυκλάδων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα λιμάνια, το Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια, ενώ από τη Ραφήνα και το Λαύριο 6 και 8, αντίστοιχα.

Χθες, Παρασκευή 05/06, από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη, πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά 9.432 επιβάτες, 1.763 ΙΧ οχήματα, 752 φορτηγά και 427 δίκυκλα.

Ούτως ή άλλως τα πλοία ταξιδεύουν με μειωμένα πρωτόκολλα στο 65% της συνολικής τους μεταφορικής ικανότητας, επομένως, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να επιβιβάσουν τον περσινό αριθμό επιβατών.

Επίσης, τα δρομολόγια είναι μειωμένα συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς τα ταχύπλοα στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραμένουν παροπλισμένα. Ένα ακόμη στοιχείο είναι οι περιορισμένες δυνατότητες, σε σχέση με το 2019, φιλοξενίας επισκεπτών μιας και μέχρι τις 15 Ιουνίου θα είναι ανοιχτά μόνο τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Τέλος, ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, οι πολίτες είναι ακόμη επηρεασμένοι από το μέγεθος της πανδημίας και δε δείχνουν ακόμη τη διάθεση να ταξιδέψουν προς τα νησιά.

Η λογική αυτή πιθανότητα να αλλάξει όσο περνούν ημέρες και ειδικά την περίοδο Ιουλίου Αυγούστου. Ουσιαστικά, η τουριστική δραστηριότητα θα ξεκινήσει να αποκτά μεγαλύτερο μέγεθος από τον επόμενο μήνα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -