Λιμεναρχείο Τήνου: Ενημέρωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

 1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 03 Επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), πρόκειται να εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από την Τρίτη 30-01-2024 έως και την Τετάρτη 31-01-2024, στην ευρύτερη θαλάσσια και παράκτια περιοχή της νήσου Τήνου.
  Συγκεκριμένα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και προβλέπονται να αναπτυχθούν πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ .
 2. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες και όρμους της θαλάσσιας περιοχής μας:
  i. Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και στον έλεγχο των
  σκαφών τους.
  ii. Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτηθεί.
  iii. Να αποφεύγεται έως την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η δραστηριοποίηση σε θαλάσσιες περιοχές ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.
 3. Συνιστάται να αποφεύγεται η άσκοπη μετακίνηση των πολιτών στις λιμενικές εγκαταστάσεις και τους παραλιακούς, γενικά, χώρους για την αποφυγή ατυχημάτων.
 4. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Αρ. 33 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Αριθμ. 20 (Φ.Ε.Κ.1929Β ́/2018), σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη, απαγορεύεται η διενέργεια θαλάσσιων μέσω αναψυχής.
 5. Αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την έγκαιρη ενημέρωση των μελών τους.
 6. Σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και της Υπηρεσίας μας να διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και στα τηλέφωνα 2283022348/22220.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter