Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Η λύση στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στην Τήνο

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Τήνο εδώ και χρόνια δείχνει να έχει δρομολογηθεί και να οδεύει προς οριστική επίλυση. Με χθεσινό δελτίο τύπου ο Δήμαρχος Τήνου ανακοίνωσε την πρόθεση της ΔΕΔΔΗΕ – ΑΔΜΗΕ για κατασκευή υποσταθμού ηλεκτροδότηση στο νησί της Τήνου.

Πως φτάσαμε όμως σε αυτό το σημείο;

Αύγουστος του 2018 ο Δήμος Τήνου δια του Δημάρχου κάνει εξώδικο προς τον ΔΕΔΔΗΕ καθώς οι επαναλαμβανόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και οι συνεχείς διαταραχές στην τάση του ρεύματος είχαν προκαλέσει επιπλοκές στη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης και έχουν οδηγήσει σε σταδιακές διακοπές νερού στην πόλη της Τήνου.

Μετά την κακοκαιρία του Ιανουαρίου και συγκεκριμένα ο Γιάννης Σιώτος, συνάντησε (27 Ιανουαρίου) στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας  τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμο Θωμά.

Στις 10 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος  είχε νέα συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον υφυπουργό Γεράσιμο Θωμά, καθώς και με ανώτατα στελέχη των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.

Τέλος, το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών ήρθε χθες (05 Μαρτίου) όταν ανακοινώθηκε στο Δελτίου Τύπου που κυκλοφόρησε από τον Δήμο Τήνου ότι:

«Οι εκπρόσωποι του ΑΔΜΗΕ πρότειναν τη δημιουργία νέου υποσταθμού κάτι που αποτιμά ως θετικό ο Δήμαρχος Τήνου υπό την προϋπόθεση ότι θα κατασκευασθεί εναρμονισμένος στο τοπίο με σεβασμό στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, θα αποφευχθεί η ακουστική όχληση και θα συνδεθεί με υπόγεια καλώδια και σε καμία περίπτωση με πυλώνες υψηλής τάσης».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -