forum_tinos

ορθοδοντικός_τήνος

Πισίνες Τήνος
Επικαιρότητα

Αλληλεγγύη στην Τήνο που αντιστέκεται

Σήμερα, Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, η κρατική καταστολή, μετά από τις πλατείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έφθασε και στην Τήνο. Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, στη θέση Πράσα Υστερνίων, τέθηκαν στην υπηρεσία μεγαλοεπενδυτών στην Ενέργεια για προγραμματισμένες εργασίες με μπετονιέρες. Με ξυλοδαρμούς, με αρκετούς τραυματισμούς (κάποιοι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Τήνου) και με δέκα προσαγωγές, εμπόδισαν τους κατοίκους του νησιού, που σύσσωμοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να αντιστέκονται στη συνεχιζόμενη καταστροφή της γης, το βιασμό του περίφημου χειροποίητου Τηνιακού τοπίου και του περιβάλλοντος από τις ανεμογεννήτριες, τις εγκαταστάσεις και τις διανοίξεις δρόμων για το βιομηχανικό αιολικό πάρκο που έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθεί κατά μήκος της κορυφογραμμής Πολέμου Κάμπος, πάνω από τα χωριά Υστέρνια και Καρδιανή. Η αρχή είχε γίνει με διήμερη απαγόρευση από τις αστυνομικές αρχές της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή για να εμποδιστούν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που μετέφερε μαθητές, παρεμποδίστηκε!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο: Βία και καταστολή σε όποιον αντιστέκεται, αδιαφορία για τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και νομοθετήματα υπέρ των ισχυρών και των λίγων επιχειρηματικών ομίλων και λόμπυ. Μάλιστα, με βάση τον τελευταίο αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ψήφισε μόνη της στη βουλή (μαζί και οι τοπικοί βουλευτές της) πριν από λίγες μέρες, κάθε γωνιά της χώρας, προστατευόμενη ή όχι, από τη βόρεια Πίνδο μέχρι τα βουνά της Κρήτης και από τον Αίνο της Κεφαλληνίας μέχρι τον Αθέρα της Ικαρίας, γίνεται βορά σε κάθε είδους επιδοτούμενη “επιχειρηματική” όρεξη, με συνέπεια την καταστροφή της χώρας και τη μετατροπή της σε “μπαταρία” της Ευρώπης, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για τον χειμαζόμενο, εν καιρώ πανδημίας, ελληνικό λαό.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε ποιους εξυπηρετεί η ανάπτυξη που υπόσχεται. Είναι η ανάπτυξη που ταυτίζεται με τη λεηλασία της φύσης, την καταστροφή της και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν οι κάτοικοι των νησιών και γενικότερα της χώρας; Οι Τηνιακοί και οι Τηνιακές στο ερώτημα αυτό απάντησαν με τον αγώνα τους και την αντίστασή τους.

-- Εστιατόριο Μαραθιά --

Στεκόμαστε στο πλάι τους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας ευχόμενοι ΝΙΚΗ στον αγώνα τους! Να σταματήσει η καταστολή και να φύγουν τα ΜΑΤ από την Τήνο!

Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες!
Να σταματήσει κάθε έργο για την εγκατάσταση βιομηχανικού αιολικού πάρκου στο νησί!

Σύρος, 20 Μαΐου 2020
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου
Αλληλέγγυες/Αλληλέγγυοι από Σύρο

Βρείτε μας στο Instagram

Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Ακολουθήστε μας

Tinos Today

Το Tinos Today ξεκίνησε την πορεία του στα δρώμενα της Τήνου το 2013. Γρήγορα η κοινωνία του νησιού το αγκάλιασε και το έφερε πρώτο στις προτιμήσεις του Τηνιακού για την ενημέρωση και προβολή της επιχείρησης του. Σας οφείλουμε περισσότερα www.tinostoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close