Κατά τη φετινή χρονιά, συνεχίζοντας ένα project από την προηγούμενη, οι μαθητές του Ομίλου Ρομποτικής του Γυμνασίου με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Πελαγίας Κυριακοπούλου και την υποστήριξη του σχολείου, δημιούργησαν ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης νερού για καλλιέργειες, προσαρμοσμένο στις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες.
Συνδυάζοντας την τεχνολογία και τη δημιουργική σκέψη, προγραμμάτισαν ένα σύστημα που αποτελείται από ανιχνευτές ηλιοφάνειας, υγρασίας του εδάφους και θερμοκρασίας του αέρα, προγραμματισμένο να ενεργοποιείται σε συγκεκριμένους συνδυασμούς αυτών των παραμέτρων, ανάλογα με τις ανάγκες του φυτού και τη σύνθεση του χώματος.
Πρόκειται για ένα έργο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με δικά μας μέσα και έχει ρεαλιστικές εφαρμόσιμες προοπτικές αξιοποίησης στην τοπική κοινωνία.
Συνδυάζοντας τη ρομποτική με τις ανάγκες της τοπικής γεωγραφίας και την πρόκληση της λειψυδρίας, οι μαθητές μας αποδεικνύουν πως η νέα γενιά μπορεί να δώσει έξυπνες και βιώσιμες λύσεις για το μέλλον, προσφέροντας στην ανάπτυξη του τόπου.









