Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

“Μάγεψε” τα παιδιά της Τήνου η Έκθεση Παραδοσιακών Παιχνιδιών!

Έκθεση Παραδοσιακών Παιχνιδιών στα Δημοτικά Σχολεία της Τήνου

Με πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου σε συνεργασία με το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου ‘’ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ’’ και τη στήριξη της Καθολικής αρχιεπισκοπής Τήνου πραγματοποιήθηκε έκθεση παραδοσιακών παιχνιδιών στις 5 Απριλίου στο πανέμορφο Δημοτικό σχολείο Εξωμβούργου όπου τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να δουν και να παίξουν ορισμένα από τα παιχνίδια όπως, Μπουκλιέδες , Πατίνι , Αεροπολανάκι , Τσέρκι και σχοινάκι. Μια έκπληξη περίμενε το δάσκαλό του Άρωμα Παράδοσης Νίκο Σολάρη. Τα παιδιά της τρίτης τάξης με τη Δασκάλα τους κ. Αγγελική Συλλούρη είχαν ετοιμάσει μία μικρή έκθεση με παραδοσιακά παιχνίδια. Πολύ μεγάλη ήταν η ικανοποίηση από τα παιδιά που είχαν τη δυνατότητα να παίξουν ορισμένα από τα παιχνίδια. Μετά το τέλος των παιχνιδιών τα παιδιά παρέδωσαν στον κ. Σολάρη ευχαριστήρια επιστολή.

Στις 6 και 7 Απριλίου η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην χώρα Τήνου στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Αντωνίου που παραχώρησε δωρεάν η Καθολική Αρχιεπισκοπή Τήνου. Την έκθεση επισκέφθηκαν οι μαθητές του πρώτου , δεύτερου και τρίτου Δημοτικών Σχολείων της χώρας Τήνου. Η ικανοποίηση μαθητών και δασκάλων ήταν μεγάλη. Την έκθεση στη χώρα Τήνου επισκέφθηκαν περίπου 300 μαθητές.

Υπήρχε ενδιαφέρον και από τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση τις απογευματινές ώρες αλλά δεν ήταν δυνατόν.

Ο κ. Σολάρης ευχαριστεί το Σεβασμιότατο Επίσκοπο των Καθολικών π. Ιωσήφ Πρίντεζη για τη ζεστή φιλοξενία και τη παραχώρηση της αίθουσας του Αγίου Αντωνίου. Τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου κ. Ντίνα Φρίμα για την υποδειγματική συνεργασία, τη Δασκάλα της τρίτης τάξης κ. Αγγελική Συλλούρη που ετοίμασαν τα παιδιά της τάξης της, τη δικιά τους έκθεση καθώς επίσης και όλους τους δασκάλους που αγκάλιασαν την όλη προσπάθεια.

Επίσης να ευχαριστήσω τους Διευθυντές και δασκάλους των Δημοτικών Σχολείων χώρας Τήνου για το ενδιαφέρον τους και τα καλά λόγια για την έκθεση. Στην έκθεση παρουσίασης των παιχνιδιών βοήθησε και ο δάσκαλος χορού Γιάννης Σολάρης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -