Στο τυροκομείο Τήνου «Μανταλένα» του Λορέντζου Βιδάλη βρίσκεις τα τυριά που παράγει ο ίδιος και που ταξιδεύουν πλέον και εκτός Τήνου. Από τη Φάρμα, στο Τυροκομείο και από εκεί στις πωλήσεις, ο Λορέντζος ασχολείται με κάθε στάδιο.

Πέτρωμα, Μπαλάκι Βολάκι Τήνου και το αγαπημένο Αλμυρό άλειμμα της Τήνου, την Μυτζήθρα πρωταγωνιστούν στην παραγωγή μας … γευστικά ανταμώματα των καταβολών μας μαζί με την Τηνιακιά Ρίγανη, το Θυμάρι, την Πιπεριά και το Σκόρδο, χαρίζουν αρώματα στην βουτυράτη γεύση των τυριών μας.

Η φάρμα μας βρίσκεται στην περιοχή Λειβάδα του χωριού Ταραμπάδος και το τυροκομείο μας στον Κάμπο.

ΠΕΤΡΩΜΑ

Το αρχικό στάδιο του τυριού μετά την πήξη δίχως αλάτι. Το όνομα του προέρχεται από τις μαρμάρινες πλάκες (πετρωτύρι) όπου το πίεζαν παλιά … λευκό υπόξινο συμπαγές και μαλακό.

ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΗΝΟΥ

Αλέθουμε το πέτρωμα, προσθέτουμε αλάτι και πλάθουμε στρογγυλά βολάκια και αναλόγως το βαθμό ωρίμανσης του μπορεί να είναι μαλακό ή σκληρό… με αντίστοιχα την ένταση της γεύσης τους και στη σπιρτάδα που του αρέσει τόσο σε μαλακό όσο και πιο σκληρό.

ΜΥΤΖΗΘΡΑ 

Πικάντικο αλμυρό άλειμμα όπου παράγεται επίσης από το πέτρωμα πάλι, αφού αλεσθεί ζυμώνουμε με αλάτι και το βάζουμε σε δοχεία να γίνει η ζύμωση του (να θυμώσει, να ζυμωθεί το τυρί) … μόλις θυμώσει αρκετά και καίει (γίνει μάνα) τότε το ζυμώνουμε πάλι με φρέσκο πέτρωμα και το φτάνουμε σε πιο ήπια μορφή πικάντικη.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας – Παραγγελιών
697.7501.450