Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Η Τέχνη της Μαρμαρογλυπτικής στην Τήνο

Η κινηματογραφική ομάδα classicus με την στήριξη του Δημοτικού σταθμού atticatv & του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου – Δήμος Τήνου, θα επισκεφτεί το νησί με αφορμή το “Έτος Χαλεπά” το καλοκαίρι του 2018. 

Από το ταξίδι μας στην Τήνο σας παρουσιάζουμε μια σειρά εκπομπών αφιερωμένες στην τέχνη της μαρμαρογλυπτικής.

αttic.ART/Εικαστικά: Η Τέχνη της Mαρμαρογλυπτικής Α’ Μέρος

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής θα ξεναγηθούμε στο νότιο μέρος του νησιού, στο Βαθύ στο λατομείο της οικογένειας Καράγιαννη. Ο νεότερος της οικογενείας και τρίτης γενιάς λατόμος Γιώργος Καραγιάννης αναλαμβάνει να μας περιγράψει το επάγγελμα του.

Το Επάγγελμα του λατόμου αλλά σε άλλη εποχή θα μας περιγράψει και ο ενενηντάχρονος κύριος  Αντώνης Βίδος στο μικρό του εργαστήρι στην πίσω αυλή του σπιτιού του.

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να παραλείψουμε τους καλλιτέχνες που ζουν στο χωριό Πύργος έτσι λοιπόν παρουσιάζουμε τους μαρμαρογλύπτες Μάκη Τριγώνη και Ιωάννη Χονδρογιάννη.

αttic.ART/Εικαστικά: Η Τέχνη της Mαρμαρογλυπτικής Β’ Μέρος

Το ταξίδι στην Τήνο στο νησί υπαίθριο μουσείο μαρμαρογλυπτικής συνεχίζεται στο δεύτερο μέρος με δύο ακόμη καλλιτέχνες. Ο Πέτρος Μαρμαρινός & ο Μιχαήλ Σαλταμανίκας θα μας περιγράψουν την αγάπη προς την τέχνη τους και την ρουτίνα ενός καλλιτέχνη στο εργαστήρι.

Ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους λατόμους με του καλλιτέχνες είναι ο άνθρωπος που τροφοδοτεί το επάγγελμα του μαρμαρογλύπτη με λιθοξοϊκά εργαλεία. 

Ο Δημήτρης Χατζής διαθέτει το μοναδικό σιδεράδικό στην περιοχή και σαν ένας επίγειος θεός Ήφαιστος με πολύ αγάπη φροντίζει τα εργαλεία των καλλιτεχνών.

αttic.ART/Εικαστικά:Η Τέχνη της Mαρμαρογλυπτικής

Σε αυτό το επεισόδιο θα επισκεφτούμε – Το Σπίτι Μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά στην είσοδο του χωριού Πύργου στη Τήνο. Στους χώρους της καλοδιατηρημένης τηνιακής κατοικίας ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει προσωπικά αντικείμενα του κορυφαίου νεοέλληνα γλύπτη. 🚩

Το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών με έργα που δίνουν την εικόνα της καλλιτεχνικής παραγωγής των γλυπτών που γεννήθηκαν στην περιοχή του Πύργου.🚩

Τηλεοπτική Ξενάγηση Κυριακή Οριάνου Κοινωνική Ανθρωπολόγος / Ιστορικό. 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -