Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Μάθετε για τους εναλλάκτες στα αυτοκίνητα, τη λειτουργία τους και τη διαδικασία αντικατάστασης

Οι εναλλάκτες είναι εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό στην τεχνολογία για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η αρχή λειτουργίας βασίζεται στην αρχή της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγήςΑυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ένας ηλεκτρικός αγωγός κινείται μέσα σε ένα μαγνητικό πεδίο, δημιουργείται τάση στο εσωτερικό του ηλεκτρικού αγωγού.

Η τυπική διάταξη, η οποία χρησιμοποιείται για τη μετατροπή της κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική, χρησιμοποιείται επίσης στα αυτοκίνητα.Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης παρέχει περιστροφική ενέργεια σε αυτή την περίπτωση.Η ενέργεια μεταδίδεται από τον κινητήρα μέσω του ιμάντα καρίνας ή του ιμάντα με ραβδώσεις V.

Ο ρόλος ενός εναλλάκτη:

Ενώ η μπαταρία είναι ζωτικής σημασίας για την εκκίνηση του αυτοκινήτου σας όταν είναι σβηστό, ο εναλλάκτης διατηρεί το αυτοκίνητό σας ζωντανό όταν ο κινητήρας λειτουργεί.Ενώ οδηγείτε ή είστε σε κατάσταση ρελαντί, ο εναλλάκτης τροφοδοτεί τα περισσότερα από τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων, του ηλεκτρικού τιμονιού, των ηλεκτρικών παραθύρων, των υαλοκαθαριστήρων, των θερμαινόμενων καθισμάτων, των οργάνων στο ταμπλό και του ραδιοφώνου. Ο εναλλάκτης παρέχει ρεύμα συνεχούς ρεύματος (DC) σε όλα αυτά.Ο εναλλάκτης σας είναι επίσης υπεύθυνος για τη φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας ενώ οδηγείτε.

Ο εναλλάκτης μετατρέπει τη μηχανική ενέργεια σε ηλεκτρική. Όταν βάζετε μπροστά τον κινητήρα σας, αυτός τροφοδοτεί έναν ιμάντα κίνησης που συνδέεται με μια τροχαλία εναλλακτήρα.Η τροχαλία περιστρέφει τον άξονα του ρότορα της γεννήτριας, ο οποίος περιστρέφει μια σειρά μαγνητών γύρω από ένα πηνίο.Αυτοί οι περιστρεφόμενοι μαγνήτες παράγουν εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) γύρω από το πηνίο, το οποίο στη συνέχεια διοχετεύεται στον ανορθωτή της γεννήτριας.Ο ανορθωτής μετατρέπει την ισχύ εναλλασσόμενου ρεύματος σε ισχύ συνεχούς ρεύματος, η οποία τροφοδοτεί τα ηλεκτρικά συστήματα του οχήματός σας.

Εικόνα ζώνης εναλλάκτη από τη σελίδα καταστήματος euantallaktika.gr

Οι εναλλάκτες συνήθως διαρκούν όσο διαρκεί το αυτοκίνητό σας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Η γενική φθορά, η θερμική ζημιά, η χρήση, η έκθεση στο νερό, τα σπασμένα εξαρτήματα ή τα φθαρμένα καλώδια μπορούν να προκαλέσουν την αποτυχία του εναλλάκτη σας πριν το αυτοκίνητό σας διαλυθεί.
Alternator warning indications include:

1. Φως που είναι πολύ αμυδρό ή πολύ φωτεινό:

Όταν ένας εναλλάκτης αρχίζει να αστοχεί, η τάση στον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό γίνεται ασυνεχής. 

2. Η μπαταρία έχει εξαντληθεί:

Μια άδεια μπαταρία είναι μερικές φορές απλώς μια άδεια μπαταρία – έχει φτάσει στο τέλος της ζωής της μετά από μερικά χρόνια χρήσης – ή μπορεί να έχετε αφήσει τους προβολείς αναμμένους όλη τη νύχτα κατά λάθος.

3. Αξεσουάρ που είναι αργά ή δυσλειτουργούν

4.Προβλήματα εκκίνησης ή συχνή διακοπή λειτουργίας

5.Τα αυτοκίνητα εκπέμπουν διάφορους περίεργους θορύβους, μερικοί από τους οποίους είναι ακίνδυνοι, ενώ άλλοι μπορεί να υποδηλώνουν σημαντικά μηχανικά προβλήματα.

Αντικατάσταση του εναλλάκτη μόνος σας:
Ωστόσο, αν ο εναλλάκτης του αυτοκινήτου σας είναι πράγματι χαλασμένος, μπορείτε να προσπαθήσετε να τον επισκευάσετε μόνοι σας. Στα χαρτιά, φαίνεται να είναι μια απλή τεχνική.Το πρώτο βήμα για την αλλαγή του εναλλάκτη του αυτοκινήτου σας είναι η συναρμολόγηση του εξοπλισμού σας. Ευτυχώς, δεν απαιτείται τίποτα πολύ περίπλοκο ή ακριβό.

Στη συνέχεια, εντοπίστε τον εναλλάκτη του αυτοκινήτου σας- ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη, εάν είναι απαραίτητο. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, η χρήση γρύλων μπορεί να είναι περιττή.Στη συνέχεια, αφαιρέστε τον εντατήρα του ιμάντα σερπαντίνης που βρίσκεται κοντά στον εναλλάκτη. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε τυχόν ηλεκτρικές καλωδιώσεις και βραχίονες που είναι προσαρτημένες σε αυτές. Τέλος, αφαιρέστε τον παλιό εναλλάκτη και αντικαταστήστε τον.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -