Μάθημα αυτοσχεδιαστικού χορού στην Τήνο

Μάθημα αυτοσχεδιαστικού χορού στην Τήνο

Μάθημα Contact Improvisation με τη Νίκη Στεργίου
Κάθε Κυριακή (έναρξη 14/1)ώρα 18.30 – 20.00στο Πνευματικό Κέντρο Σμαρδακίτου (πρώην Σχολείο) Τήνος
(1ο μάθημα γνωριμίας δωρεάν)
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email: stergiouniki7@gmail.com ή στο τηλ 6974474602

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: έως Σάββατο 13 Ιανουαρίου

Τι είναι το Contact Improvisation;

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Το Contact Improvisation είναι ένας αυθόρμητος φυσικός διάλογος, ένας αυτοσχεδιαστικός χορός δύο ή και περισσότερων κινούμενων σωμάτων που βρίσκονται σε φυσική επαφή. Ο διάλογος αυτός καθορίζεται και διαμορφώνεται από τους νόμους της φυσικής όπως η βαρύτητα, η ορμή, η αδράνεια κ.α. Με τις βασικές αρχές του Contact Improvisation, εξερευνούμε την πτώση και την πτήση, το κύλισμα, την ανταλλαγή βάρους, τη σπειροειδή κίνηση και μαθαίνουμε να κινούμαστε σε φυσική ροή με την ελάχιστη μυϊκή ένταση.

Μέσα από αυτή τη σωματική επικοινωνία μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας, να αποβάλλουμε συγκεκριμένα κινησιολογικά μοτίβα, να αποκτάμε μεγαλύτερη συνείδηση του χώρου και του χρόνου και να σεβόμαστε τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του άλλου.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία με το χορό.

Βιογραφικό Νίκη Στεργίου

Η Νίκη Στεργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» παρακολουθώντας μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Το 2010 γνώρισε το Contact Improvisation από τη Χριστίνα Κλεισιούνη. Παράλληλα μαθήτευσε πάνω σε τεχνικές somatics, authentic movement, release technique και αυτοσχεδιασμό. Παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων Axis Syllabus με τους Frey Faust, Francesca Pedulla, Antoine Ragot. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια και μαθήματα Contact Improvisation και instant composition στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Nancy Stark Smith, Nita Little, Ray Chung, Matin Keogh, Angela Doniy κ.α. κι έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ Contact Improvisation σε Γερμανία, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.

Το 2012 πήρε μέρος στη παράσταση “Mind the walls” (Brighton Fringe Festival, UK) και στην παράσταση “Present Bodies in Contact” (συνδημιουργία των χορογράφων Χριστίνας Κλεισιούνη και Τέτη Νικολοπούλου) και έκτοτε συνεργάστηκε συστηματικά με την ομάδα Εννιάμορφο της Τέτης Νικολοπούλου σε παραστάσεις CI και δομημένου αυτοσχεδιασμού. Από το 2014, ξεκίνησε να συντονίζει μαθήματα και σεμινάρια Contact Improvisation και να οργανώνει jams και σεμινάρια με δασκάλους από το εξωτερικό.

Τον Σεπτέμβρη του 2015, συμμετείχε στη διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Ελλήνων Δασκάλων του Contact Improvisation. Το καλοκαίρι του 2022, εκπαιδεύτηκε και πήρε πιστοποίηση στη μέθοδο του ContaKids από τον ιδρυτή του, Itay Yatuv, στο Βελιγράδι, Σερβία. Από τον Σεπτέμβριο του 2022, ζει μόνιμα στη Σύρο και συνεργάζεται με το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και παραδίδει μαθήματα Contact Improvisation και ContaKids

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter