Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

To Impact Hub Athens έρχεται στην Τήνο

To ImpactHubAthens επιστρέφει στις ζωντανές δραστηριότητες και στο πλαίσιο του προγράμματος HYDROUSA, οργανώνει ένα τετραήμερο SummerSchool και παράλληλες δραστηριότητες τον Ιούνιο, σε συνεργασία με το Δήμο Τήνου και το TinosEcoLodge.

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τα οικοσυστήματα, τη γεωργία και τη διαχείριση νερού, πάντα σε άμεση επαφή με τη φύση!

Η HYDROUSA είναι ένα βραβευμένο έργο έρευνας και καινοτομίας του προγράμματος Horizon 2020 που αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις με εφαρμοσμένες καινοτομίες σε τρία ελληνικά νησιά: την Τήνο, τη Μύκονο και τη Λέσβο, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα στην Τήνο, εκτός από τα εκπαιδευτικά και πρακτικά μαθήματα, περιλαμβάνει InfoPoint, ένα ArtistResidencyκαι ένα OpenDay για το ευρύ κοινό. Πιο συγκεκριμένα:

SUMMERSCHOOL

Το SummerSchool είναι τετραήμερης διάρκειας και αποσκοπεί στην παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων για τη μετάβαση από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία. Θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 18 έως την Τρίτη 21 Ιουνίου στο TinosEcolodge.

Κύριος στόχος του είναι η διάδοση της περιβαλλοντικής συνείδησης και η εύρεση εναλλακτικών λύσεων, που προσφέρει η φύση και η διερεύνηση βιώσιμων πρακτικών, για τη διαχείριση και την επεξεργασία του νερού. Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με μια ομάδα έμπειρων και καινοτόμων ειδικών τεχνολογίας από το TinosEcolodge, το IRIDRA,  το ΕΜΠ,  την AlchemiaNova, το ImpactHubAthens, την PLANET και την SEMIDE.

Διαβάστε περισσότερα εδώ και δηλώστε συμμετοχή εδώ

INFOPOINT

Το InfoPoint  θα λειτουργεί από τις 7 έως τις 30 Ιουνίου, Τρίτη έως Σάββατο  (17:00 – 21:00) στην ανοιχτή πλατεία στο μνημείο Ηρώων Πεσόντων, στο πλάι του ιδρυματος Τηνιακού πολιτισμού.

Έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει σε νέους, στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού  χρήσιμες πληροφορίες για τη χρήση, την επεξεργασία και τη διαχείριση του νερού, προωθώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, αλλά και για να τους ευαισθητοποιήσει για τους στόχους βιωσιμότητας και τις λύσεις που προτείνει η HYDROUSA.

ARTISTRESIDENCY

Το καλλιτεχνικό Residency προσκαλεί εναν/μια καλλιτέχνη-ιδα στην  Τήνο για να  δημιουργήσει και να παρουσιάσει ένα έργο που θα εμπνευστεί από τον κύκλο του νερού και θα είναι συμβατό με την εφαρμοσμένη τοπική τεχνολογία της HYDROUSA.

OPENDAY

ToOpenDay θα γίνει  την Πέμπτη, 23 Ιουνίου στις 16:30 με μια εισαγωγικη παρουσιαση στους τοπικους και διατομεακούς εμπλεκόμενους φορείς, συνεργατες και επισκεπτες, για τους στοχους της HYDROUSA και τις τεχνολογίες HYDRO, που έχουν εφαρμοστεί στην Τηνο.

Απαιτείται προεγγραφή εδώ

Η HYDROUSA υπερβαίνει τις τρέχουσες πρακτικές διαχείρισης νερού και λυμάτων, επαναπροσδιορίζοντας μια οικονομία ανθεκτική στο νερό, μετριάζοντας την κλιματική αλλαγή και μεταρρυθμίζοντας το αγροδιατροφικό σύστημα. Η HYDROUSA όχι μόνο αναπτύσσει και επιδεικνύει καινοτόμες υπηρεσίες νερού, αλλά φέρνει επανάσταση στις αλυσίδες αξίας του νερού στις περιοχές της Μεσογείου, από τη χρήση του νερού μέχρι την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων. Αποστολή μας είναι η διάδοση των αρχών της αειφορίας και των αξιών της κυκλικής οικονομίας μέσω διαδραστικών σεμιναρίων και δραστηριοτητων.

Για περισσοτερες πληροφοριες, διαβασε το πλήρες πρόγραμμα εδώ. 

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -