Με λαμπρότητα η εορτή των Θεοφανείων στην Τήνο

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της εορτής των Θεοφανείων και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού καθώς και η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στον λιμένα του νησιού.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Των Ιερών Ακολουθιών προέστη, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, συμπαραστατουμένου του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Τήνου, του Ιεροκήρυκος και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού και με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Επάρχου Τήνου, του Δημάρχου Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του Α.Τ. Τήνου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, της Αρχηγού της ελάσσονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Τήνου, της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Τήνου, Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων και Δημοτικών Διαμερισμάτων, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, και πλήθους ευλαβών Χριστιανών προσκυνητών και Τηνίων .

Μετά την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στη μαρμάρινη φιάλη στο προαύλιο του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στον λιμένα της Τήνου, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, όπου σε ειδικά προευπρεπισμένη εξέδρα πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των υδάτων.

Τον θείον λόγον εκήρυξε θεολογικότατα και διδακτικότατα ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος ευχήθηκε με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, να έρθει ειρήνη σε όλο τον κόσμο, αφού πρώτα αφήσει ο καθένας μας να έρθει ειρήνη στην καρδιά του, ανέλυσε το μήνυμα των Θεοφανείων σύμφωνα με την ευχή του Αγίου Σωφρονίου, ευχήθηκε καλούς και ασφαλείς πλόες σε όλους τους ναυτικούς, του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, τους πλοιάρχους και τα πληρώματα του Εμπορικού Ναυτικού και τους αλιείς και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την πρόσκληση.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον π. Θωμά για την ευλογητή παρουσία του μεταφέροντας και τις ευχές του Μητροπολίτου προς όλους.

Ευχαρίστησε δε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου τους Εφημερίους των Ιερών Ναών της πόλεως και των χωρίων του νησιού, την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Έπαρχο Τήνου, τον Δήμαρχο Τήνου, τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, τον Λιμενάρχη, τους Αξιωματικούς και Λιμενοφύλακας του Λιμεναρχείου Τήνου, το πλήρωμα του ΠΛΣ-219, τους Διοικητές και τα στελέχη του ΑΤ Τήνου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, τους πλοιοκτήτες των εταιρειών FAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και GOLDEN STAR FERRIES, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς με τα σκάφη τους και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου για την απόδοση των τιμών, τους Ιεροψάλτες, τους Ιερόπαιδες και τους Διακονητές, τον Αρχιμουσικό και τα μέλη της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, την διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Τήνου, την διεύθυνση του ΕΚΑΒ για την διάθεση του ασθενοφόρου, τον επιστάτη και τους υπαλλήλους του Ιερού Ιδρύματος, την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τήνου, την υπηρεσία καθαριότητας του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, τους αλιείς, τους λιμενεργάτες, τις διευθύνσεις των ιστοτόπων Tinos Today, Tinos News και Τηνιακή και όλους όσους βοήθησαν για την διεξαγωγή της λαμπρής εορτής των Θεοφανείων.

Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο κ. Ιωάννης Κρεμόνας.

Τον συντονισμό και την οργάνωση στον λιμένα της Τήνου είχε ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Ανδρέας Μάρκος.

Φωτογραφίες – Βίντεο : Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού, Μηνάς Ακεψιμαΐδης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter