back to top

Με το Tinos Food Paths στο πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στη Γύρλα Τήνου

Η Τήνος, νησί της παράδοσης και του πολιτισμού, κρατά ζωντανές τις ρίζες της μέσα από τη γαστρονομία, την τέχνη και τις τοπικές της γιορτές. Κάθε γωνιά της αφηγείται ιστορίες ανθρώπων που με σεβασμό και μεράκι συνεχίζουν τα έθιμα, ενώ η φιλοξενία και η συνεργασία γίνονται τρόπος ζωής. Από τα πανηγύρια μέχρι τις γεύσεις που αναδεικνύουν την αυθεντικότητά της, η Τήνος παραμένει ένας τόπος όπου το παρελθόν και το παρόν συναντιούνται, δημιουργώντας μια μοναδική πολιτιστική ταυτότητα.

Το Δημοτικό Ιερό Ίδρυμα Αγίας Τριάδας, σε συνεργασία με την ομάδα του Tinos Food Paths, αναβίωσε και φέτος με σεβασμό και αγάπη τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, προστάτη των ζώων. Μια παράδοση βαθιά ριζωμένη στη ζωή των αγροτών της περιοχής, που κάθε χρόνο τιμάται στις 10 Φεβρουαρίου, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν.

Η Αγία Τριάδα στη Γύρλα κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Tinos Food Paths. Εκεί έγινε η πρώτη μας συνάντηση, εκεί στρώσαμε το πρώτο μας τραπέζι, εκεί γεννήθηκε η σπίθα που άναψε μια μοναδική διαδρομή γεύσεων και πολιτισμού. Και φέτος, επιστρέψαμε με την ίδια αφοσίωση στις ρίζες μας, με σεβασμό στις παραδόσεις που μας διαμόρφωσαν.

Με θεμέλια τη φιλοξενία, τη γαστρονομία, την παράδοση, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, τον εθελοντισμό και την έμπνευση, το Tinos Food Paths έχει αφήσει το αποτύπωμά του, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πέρα από τα σύνορά της. Από το 2015, η δράση αυτή συνεχώς μεγαλώνει, εξελίσσεται και εμπλουτίζεται, με όραμα να κρατήσει ζωντανή την αυθεντική γεύση του τόπου μας.

Ένα πιάτο, ζεστό ή κρύο. Μια μπουκιά, μικρή ή μεγάλη. Η γεύση είναι το νήμα που μας συνδέει με τον τόπο και την ιστορία του. Και ο γαστρονομικός μας πολιτισμός είναι παντού – σε κάθε γιορτή, σε κάθε τραπέζι, σε κάθε μνήμη.

Μπράβο σε όλους όσους κρατούν ζωντανές αυτές τις στιγμές!

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter