Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Μέχρι αύριο η έκθεση Lithi-ov στην Τήνο

Lithi-ον έως τις 25 Ιουλίου στη Στέγη Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου

ώρες λειτουργίας κάθε μέρα 19.00-23.00

Φεστιβάλ Δήμου Τήνου

έχετε άλλα δύο απογεύματα για να ακούσετε τον ήχο της πέτρας στις φωτογραφίες του Stratis Elissaios

“Επί αιώνες, οι κάτοικοι διαμόρφωναν τις πλαγιές και τα χωράφια υφαίνοντας έναν πυκνό ιστό από πεζούλες, με πρώτη ύλη τις πέτρες, που σε αφθονία εύρισκαν στην φύση του νησιού. Έτσι, σιγά σιγά αλλά επίμονα, μεταμόρφωσαν το ανάγλυφο του τόπου σε ένα φυσικό καμβά στολισμένο με επαναλαμβανόμενες σειρές από πέτρινες δαντέλες. Δημιούργησαν με αυτό τον τρόπο ένα ζωτικό χώρο για καλλιέργειες και απέκτησαν εύκολη πρόσβαση, με αυτές τις άτυπες σκάλες, έως τα ψηλότερα σημεία των βουνών και λόφων του νησιού.

Το ίδιο υλικό, η πέτρα χρησιμοποιήθηκε για τις κατασκευές των εκκλησιών, των σπιτιών, καθώς και των περιστερώνων, των στάβλων και των κελιών. Έγινε μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε η κοινωνική και η οικονομική ζωή των κατοίκων στους αιώνες. Η αρχιτεκτονική των πεζουλιών, των κελιών και των στάβλων, χαρακτηρίστηκε από αφαιρετική λιτότητα και προσπάθεια ευσεβούς ένταξής τους στο τοπογράφημα του νησιού.”

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -