Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Μεγαλόχαρη Τήνου – Παρουσία Πρωθυπουργού η Ακολουθία του Επιταφίου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρου του Αγίου και Μεγάλου Σαββάτου), με τη συμμετοχή του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Βουλευτή των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Δημάρχου Τήνου, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητή του ΑΤ Τήνου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Δημοτικών Συμβούλων, του Γενικού Γραμματέα και των μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του πολιτευτή των Κυκλάδων, Προέδρων Συλλόγων και Φορέων και πληθύος ευλαβών Χριστιανών προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού και Τηνίων που κατέκλυσαν από νωρίς τον Πανίερο Ναό και συμμετείχαν στη λιτάνευση του Επιταφίου προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ.

Στην πλατεία “Παντανάσσης” όπου συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι όλων των ενοριών της πόλεως Τήνου, αναπέμφθη δέησις και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, προσεφώνησε και ευχήθηκε εγκαρδίως προς τον Πρωθυπουργό.

Η λιτάνευση του Επιταφίου συνεχίστηκε ανά τις οδούς της πόλεως Τήνου έως και του Κοιμητηρίου όπου τελέσθηκε δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219 απέδωσαν τιμές.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Μηνάς Ακεψιμαΐδης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -