Το θυμαρίσιο μέλι Τήνου, η χρυσαφένια λιχουδιά, που παράγεται από την οικογενειακή μας επιχείρηση και συλλέγεται από τις μέλισσες μας, μια φορά τον χρόνο, από την τοποθεσία της “Έξω Μεριάς Υστερνίων-Πανόρμου Τήνου” , βρίσκεται στα χέρια σας.
Συλλέγεται από τις παραπάνω περιοχές, στις οποίες δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα (αγροτικές καλλιέργειες) ή άλλης μορφής παρέμβαση, γι’ αυτό ανήκει στην κατηγορία των οικολογικών – βιολογικών προϊόντων.
Η χρυσαφένια λιχουδιά, το θυμαρίσιο μέλι, δώρο της φύσης, Περιορισμένης παραγωγής
Η εξαγωγή του μελιού από τις κηρήθρες, γίνεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας με όλες τις υγιεινές προδιαγραφές.
Διακρίνεται για τη ξεχωριστή του γεύση, το άρωμά του, την υψηλή θρεπτική αξία και τις θεραπευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, που ακόμη και σήμερα παραμένουν άγνωστες.
Έχει τρυγηθεί και συσκευασθεί με τον παραδοσιακό τρόπο, είναι αγνό προϊόν της φύσης και διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά του.
Επιδρά ευεργετικά στην καρδιά-κυκλοφορικό, αναιμία, μεταβολισμό και γαστρεντερικές παθήσεις.
Αποτελεί πηγή θρεπτικών συστατικών και ενέργειας, αγγίζοντας τα όρια του φαρμάκου.
Ο Ιπποκράτης, ο μεγάλος ιατρός της αρχαιότητας έλεγε:
“Κάθε τροφή να είναι φάρμακο και κάθε φάρμακο να είναι τροφή”.
Τις ιδιότητες αυτές τις συνδυάζει το μέλι.
Ιδιαίτερα καταπολεμά τις φλεγμονές, τον βήχα και τις παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Έχει διουρητική και αντιβακτηριδιακή δράση, μειώνοντας την αυξημένη αρτηριακή πίεση.
Επουλωτικές–αναπλαστικές ιδιότητες στο δέρμα, με συγκεκριμένη δράση ως ελιξίριο ομορφιάς, αποτελώντας βασικό συστατικό κρεμών καλλωπισμού.
Παραγωγός:
Μ.Μαραγκού-Αλβέρτη
Τηλ. 693.7214.302/ 697.9256.165
e-mail: info@tinosview.com
www.melitinou.com
Η κρυστάλλωση–ζαχάρωμα του μελιού που ίσως παρουσιάσει, μετά τον τρύγο του έπειτα από μήνες, δεν είναι αλλοίωση αλλά φυσικό φαινόμενο και οφείλεται κυρίως, στην ποσότητα και προέλευση των γυρεόκοκκων και διαφόρων υπολειμμάτων που περιέχει π.χ (τρίμματα από κερί, πρόπολη κ.α.)
Η κρυστάλλωση ποικίλει ανά μελισσοκομική χρονιά μελιτοέκρισης και ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΝΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ. Επανέρχεται στην ρευστή του μορφή με ήπια θέρμανση σε μπεν μαρι και σε θερμοκρασία μικρότερη των 35οC περίπου.
Διατηρείται αναλλοίωτο σε θερμοκρασία δωματίου, κατά προτίμηση σε γυάλινα βάζα ή λευκοσιδηρά δοχεία τροφίμων, σε χώρο δροσερό και σκοτεινό χωρίς υγρασία.
Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε το Τηνιακό θυμαρίσιο Μέλι από το 1982.
Παραγωγός:
Μ.Μαραγκού-Αλβέρτη
Τηλ. 693.7214.302/ 697.9256.165
e-mail: info@tinosview.com
www.melitinou.com