Μένουμε σπίτι, μένουμε Τήνο

Ο Δήμος Τήνου σε συνεργασία με το TINOS Guide & Seek*, λαμβάνοντας υπόψιν την αξία που έχει αποκτήσει το να μένουμε στο σπίτι μας αυτή την περίοδο, αλλά και την αξία του τόπου μας, διοργανώνουν για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων όλου του νησιού, τη δράση «Μένουμε σπίτι, μένουμε Τήνο!».

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στόχος της είναι να απασχολήσει τα παιδιά δημιουργικά από το σπίτι, μέσα από αναπτυξιακά κατάλληλες δραστηριότητες για τα ίδια. Αξιοποιώντας το υλικό που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Guide & Seek – της δημιουργίας του πρώτου πολιτισμικού οδηγού της Τήνου από παιδιά για παιδιά – το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων της δράσης σχετίζεται με πτυχές της Τήνου και του πολιτισμού της. Εξ’ ου και το «μένουμε Τήνο».

Συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή μεσημέρι θα αναρτάται μια αποστολή στην ιστοσελίδα του Δήμου Τήνου για τους μικρούς και τις μικρές κατοίκους του νησιού. Oι λύσεις/απαντήσεις των παιδιών, παρέα με το ονοματεπώνυμό τους, την τάξη και το σχολείο τους, θα αποστέλλονται στην
ηλεκτρονική διεύθυνση menoumetino@gmail.com.

Το πρόγραμμα ξεκινάει από αυτή την Τρίτη, 31-3-2020 μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη, 14-4-2020. Γιατί ακόμα κι αν είμαστε σπίτι, το παιχνίδι μπορεί να μας φέρει όλους και όλες κοντά!

*Το πρόγραμμα ΤINOS Guide & Seek υποστηρίζεται από το START-Create Cultural Change. Τo START είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Instistute Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter