Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Μια αυτόνομη οικοτουριστική μονάδα στη Τήνο

Πως λειτουργεί μια αυτόνομη οικοτουριστική μονάδα στη Τήνο; Μπορούν το βρόχινο νερό και ο ήλιος να καλύψουν τις οικιστικές ανάγκες σε νερό και ενέργεια; Πως μπορούμε να παράγουμε τροφή χωρίς την χρήση αγροτοξικών; Πως συνδυάζουμε την παράδοση με σύγχρονα υλικά και τεχνολογίες για τη καλλιέργεια της γης; Πως μπορούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα μέσα από την λειτουργία μιας μονάδας φιλοξενίας;

Στο πλαίσιο του προγράμματος HYDROUSA, το Tinos Ecolodge σε συνεργασία με τo Impact Hub Athens οργανώνει μια ανοιχτή επίσκεψη στη βάση του εγχειρήματος στην Τήνο. Το Open Day θα λάβει χώρα την Πέμπτη, 23 Ιουνίου στις 4.30μμ στο Tinos Ecolodge κοντά στο χωριό της Στενής.

Το Open Day είναι μια εισαγωγική παρουσίαση για τους στόχους της HYDROUSA και τις τεχνολογίες HYDRO που έχουν εφαρμοστεί στην οικοτουριστική μονάδα του Tinos Ecolodge για την συνειδητή διαχείριση των φυσικών πόρων και συγκεκριμένα του νερού, της ενέργειας και της τροφής.

Μέσα από μια περιπατητική ξενάγηση από τους εμπνευστές του έργου, Νίκο Bedau και Μαρίλια Καλούλη, κάτοικοι, επαγγελματίες, τοπικοί εμπλεκόμενοι φορείς, συνεργάτες και επισκέπτες θα γνωρίσουν τις κυκλικές λύσεις που έχουν εφαρμοστεί από την έναρξη του εγχειρήματος.

Απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Στο πλαίσιο του Open Day θα παρουσιαστεί το έργο – performance “fall with grace” της Δέσποινας Χαριτωνίδη ως μέρος των Artist Residency που λαμβάνουν χώρα στα νησιά που δραστηριοποιείται η HYDROUSA. Το έργο “fall with grace” αντανακλά την αξία της κυκλικότητας και των υδάτινων σωμάτων, και συσχετίζεται με την HYDROUSA που φέρνει λύσεις βασισμένες στη φύση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Μέσα από την χορευτική ερμηνεία 4 γυναικών το έργο αυτό εξερευνά τις αθέατες διαδικασίες και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων στο περιβάλλοντα που σχετίζονται με το νερό.

Το έργο θα παρουσιαστεί επίσης για την τοπική κοινότητα στις 24 Ιουνίου στις 18.00 στη δημόσια πλατεία δίπλα από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τήνου. Το Open Day αποτελεί ένα σημείο συνάντησης και γνωριμίας, μια αφετηρία για την δημιουργία κοινότητας, επικοινωνώντας δημιουργικά την αξία των καινοτόμων και κυκλικών “χρήσεων” των φυσικών μας πόρων.

Σας περιμένουμε

Στοιχεία Επικοινωνίας
Πένυ Χριστοδούλου
penny.christodoulou@impacthub.net
+30 697 622 1236

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -