Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Μήνυμα από την Κοιν.Σ.Επ. Καλλονή – Κελλιά Τήνου

Διακοπές χωρίς πλαστικά; Διακοπές χωρίς σκουπίδια; Και όμως γίνεται!

Αντικατάστησε τα πλαστικά μπουκάλια νερού και ποτηράκια καφέ με δοχεία πολλαπλών χρήσεων. Καλαμάκι από στάρι, ένα χοντρό μακαρόνι, ένα μεταλλικό πολλαπλών χρήσεων ή και όχι καλαμάκι. Βάλε και στην τσάντα των διακοπών το ταπεράκι σου, όχι σακούλες και μεμβράνες νάυλον για αποθήκευση και μεταφορά φαγητού. Πάρε και μαχαιροπήρουνα πολλαπλών χρήσεων.

Τσάντα πολλαπλών χρήσεων για τα ψώνια σου, μάσκα προστασίας πολλαπλών χρήσεων.

Αποτσίγαρα: Όσο περίτεχνα κι αν θάφτηκαν, τελικά τα αποτσίγαρα ποτέ δε φύτρωσαν στις παραλίες. Γι’ αυτό αν καπνίζεις, να έχεις πάντα μαζί σου ένα φορητό σταχτοδοχείο. Καπνίζεις δεν καπνίζεις, αν δεις αποτσίγαρα στην παραλία μην αδιαφορήσεις. Αφιέρωσε 5 λεπτά να τα μαζέψεις και να τα βάλεις στον κάδο, πριν καταλήξουν τροφή για τα ψάρια και τα θαλάσσια είδη.

Όταν φύγεις από την παραλία, μην αφήσεις τίποτα πίσω σου. Κι όταν λέμε τίποτα, εννοούμε τίποτα. Μη νομίζεις επίσης ότι αν βάλεις χύμα τα σκουπίδια σου στους ξέχειλους κάδους, που συνήθως υπάρχουν αραιά και που στις παραλίες, είσαι εντάξει.

Το πιο πιθανό είναι ότι με το πρώτο αεράκι αυτά τα σκουπίδια θα βρεθούν στη θάλασσα. Γι’ αυτό, φεύγοντας πάρε μαζί σου όλα τα

σκουπίδια και στην επιστροφή ρίξε τα στον πρώτο κάδο που θα συναντήσεις.

Πηγή των απορριμμάτων είμαστε όλοι εμείς. Αντί να πετάξεις όλα τα απορρίμματα σου στον πράσινο κάδο, κάνε την καλή πράξη και ξεδιάλεξε τα, τοποθετώντας τα στους κάδους των τεσσάρων ρευμάτων. Όχι όλα μαζί, όπου βρεις.

Αν δεν ξέρεις με σιγουριά ποια απορρίμματα μπαίνουν στους μπλε κάδους μάθε περισσότερα http://kalyterizoi.gr/…/kal…/files/upload/anakyklosi.pdf, ενώ ειδικά για το αν και που ανακυκλώνονται τα πλαστικά συμβουλέψου τον σχετικό οδηγό του WWF Ελλάς.

Ειδικά για την Τήνο θυμίζουμε ότι εφαρμόζεται το σύστημα χωριστής διαλογής των τεσσάρων ρευμάτων αποβλήτων συσκευασίας.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Μεγάλος διαγωνισμός από την Ελιν στα πρατήρια του Ευάγγελου Αλβέρτη

Από Δευτέρα 27/3 έως και 22/4 με καύσιμα αξίας 30€ και άνω μπαίνετε στην κλήρωση της εβδομάδας για να είστε ένας από τους 3 τυχερούς που θα κερδίσουν μια ψησταριά υγραερίου Weber ή μια από τις 2 δωροεπιταγές αξίας 500€ σε καύσιμα Μια κλήρωση κάθε εβδομάδα! 3 τυχεροί κάθε εβδομάδα!...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -