Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου Δωρόθεος Β’: Ο Θεός μας έπλασε όλους ίσους

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Σφοδρή αντίδραση του κ.Δωρόθεου στις δηλώσεις του συμβούλου και προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Ανδρου σύμφωνα με τον οποίο τα ΑμΕΑ τα «έχει καταραστεί ο Θεός» και είναι «σφάλματα της φύσης» – Εκτός της παράταξής του έθεσε τον σύμβουλο ο δήμαρχος Τήνου

Τη σφοδρότατα αντίδραση του Μητροπολίτη Σύρου κ.Δωρόθεου προκάλεσαν οι ανήκουστες τοποθετήσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Ανδρου Γ. Σανταμούρη, σύμφωνα με τον οποίο του πολίτες έχει καταραστεί ο Θεός και είναι σφάλματα της φύσης. Με δήλωσή του στο protothema.gr ο κ.Δωρόθεος επισήμανε ότι «ο Θεός μας έπλασε όλους ίσους», ενώ επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε από δημόσια πρόσωπα να απαξιώνουν συνανθρώπους μας.

Η δήλωση του Μητροπολίτη Σύρου, έχει ως εξής:

Ο λαός μας πολύ σοφά λέγει «τα λόγια και οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω». Και πολλές φορές τραυματίζουν και πληγώνουν ανεπανόρθωτα συνειδήσεις και ψυχές, και το ανθρώπινο πρόσωπο, την εικόνα του Θεού, που μας έπλασε όλους ίσους.

Οταν ο πρωθυπουργός της χώρας δίνει πρώτος το παράδειγμα της υπερασπίσεως των δικαιωμάτων αυτών των συνανθρώπων μας και καθώς ποιμαίνουμε έναν λαό που διακρίνεται για την ευγένεια και την αρχοντιά του, δεν μπορούμε να δεχτούμε από δημόσια πρόσωπα, όταν μάλιστα υπηρετούν και την τοπική αυτοδιοίκηση, να απαξιώνουν με αυτό τον τρόπο συναθρώπους μας που το μόνο που χρειάζονται είναι στήριξη και η αγάπη μας.

Κάθε παρόμοια ενέργεια δεν πλήττει μόνο όσους στοχεύει, αλλά και ολόκληρη μία τοπική κοινωνία, αλλά και την πατρίδα μας που εμφορείται από άλλες αρχές και αξίες.
Η εκκλησία και η τοπική Ιερά μας Μητρόπολη σκύβει με αγάπη και φροντίδα πάνω στα καθημερινά ζητήματα των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με τις δικές τους μοναδικές δεξιότητες. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και εκείνοι που συντηρούν τέτοιες αφιλάνθρωπες συμπεριφορές.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -