Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου: «Όταν είμαστε μία γροθιά πετυχαίνουμε πάντα τα καλύτερα»

Το μήνυμα αυτό απέστειλε σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης στην Τήνο ο μητροπολίτης Σύρου – Τήνου Δωρόθεος: «Οι βίαιες παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον και στη φύση, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής μας προσκαλούν να ανταποκριθούμε σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας και να σεβαστούμε την κτήση του Κυρίου». 

«Αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας και τους συνανθρώπους μας που τόσο δοκιμάστηκαν, οφείλουμε να έχουμε ενότητα και ομοψυχία, γιατί όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής ‘όταν εμφιλοχωρεί η διχόνοια εσαεί πολλά δάκρυα φέρει”», σημείωσε ο σεβασμιώτατος.

Στην συνεχεία, σημείωσε ότι: «Ως λαός κάναμε και μπορούμε να κάνουμε ενωμένοι το ακατόρθωτο κατορθωτό και πετύχαμε πολλά με ομοψυχία. Έτσι και σήμερα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να ανθίσει και πάλι η καμένη γη, να ξαναχτιστούν τα σπίτια των συνανθρώπων μας που καταστράφηκαν και να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων», πρόσθεσε.

«Η παράκλησή μας προς τη Μεγαλόχαρη είναι να επισκεφθεί από την ιερά νήσο Τήνο όλες τις πληγείσες περιοχές και να δώσει ανακούφιση και παρηγορία στους αδελφούς μας που δοκιμάστηκαν και, ιδιαίτερα, να ενισχύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες που σε λίγο θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά», ανέφερε.

«Αυτή τη φορά, με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης, δεν θρηνήσαμε νεκρούς και κανένα σπίτι δεν έκλεισε, και κανένας συνάνθρωπος μας δεν δοκίμασε τον τραγικό διά πυράς θάνατο. Η Παναγία μας σκέπασε με το ωμοφόριό της τους πυροσβέστες, τους πιλότους των ελικοπτέρων, τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς και όλους τους εθελοντές που με αυταπάρνηση και ξεπερνώντας τα όριά τους έδωσαν τιτάνιο αγώνα απέναντι στην πύρινη λαίλαπα», επισήμανε.

Τέλος, ο μητροπολίτης Δωρόθεος μίλησε για την επέτειο των 200 ετών της εθνικής παλιγγενεσίας και τόνισε ότι «οι ήρωες του ‘21 και όλοι οι ήρωες του έθνους μας καλούν όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες στην πατρίδα μας και απανταχού της γης να είμαστε ενωμένοι, γιατί όταν είμαστε μία γροθιά πετυχαίνουμε πάντα τα καλύτερα».

«Το έθνος μας, κατέληξε, δεν φοβάται κανέναν και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι άγρυπνοι φρουροί και φύλακες των συνόρων μας και της πατρίδας μας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -