Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου – Ομιλίες με αφορμή τη Μικρασιατική Καταστροφή

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου «Γιαννούλης Χαλεπάς» συνδιοργανώνουν στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου, τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

– Τετάρτη 27 Ιουλίου (ώρα 20:00)
Ο δρ εθνολόγος-λαογράφος Αλέκος Φλωράκης, στην ομιλία του «Τήνιοι μαρμαρογλύπτες στη Σμύρνη», θα παρουσιάσει τη δραστηριότητα των τηνιακών εργαστηρίων και μαστόρων στη Σμύρνη κατά τον 19ο αιώνα και έως την καταστροφή της πόλης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Συμποσίου Γλυπτικής.
– Σάββατο 6 Αυγούστου (ώρα 20:30)
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Βιδάλης επιμελείται ένα αφιέρωμα στη Φιλιώ Χαϊδεμένου (1899-2006), τη γυναίκα-σύμβολο του ελληνισμού της Μικράς Ασίας, με αναφορές στον πολυκύμαντο βίο της και στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού που δημιούργησε. Αποσπάσματα από το βιβλίο «Γιαγιά Φιλιώ, η Μικρασιάτισσα» θα διαβάσει η Ευαγγελία Πανωρίου, ενώ σμυρναίικα τραγούδια θα ερμηνεύσει η Μαργαρίτα Σαλταμανίκα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).
Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -