Ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο που όμως τα περισσότερα και σημαντικότερα προβλήματα μας δεν λύνονται ή θα λυθούν όταν γίνει κάτι μοιραίο.

Στον τομέα της υγείας καθημερινά αναφερόμαστε σε διακομιδές, άλλοτε αεροδιακομιδές (Πολεμική Αεροπορία, ΕΚΑΒ) και άλλοτε θαλάσσιες διακομιδές (λιμενικό κλπ). Κοιτάμε τις αναρτήσεις και αυτόματα πλέον αναρωτιόμαστε μεταξύ μας ποιος ή ποια ήταν.

Αν δεν μπει κάποιος στην θέση του συγγενή, του ασθενούς, του πατέρα, της μητέρας, του γιου, της κόρης και πάει λέγοντας, πολύ δύσκολα να κατανοήσουμε το πρόβλημα που υπάρχει γενικά στο νησί και στο σύστημα υγείας.

Χθες, με απαγορευτικό χρειάστηκε να γίνει αεροδιακομιδή. Δεν θα αναφερθούμε στις δυσκολίες που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, είναι γνωστά, όλοι τα γνωρίζουμε, ωστόσο, πρέπει και εκεί να βρεθεί μια λύση. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Σε ένα νησί με κοντά στους 10.000 μόνιμους κατοίκους (ας μην αναφέρουμε τα καλοκαιρινά νούμερα των επισκεπτών). Είναι δυνατόν να βασίζεται σε ένα ελικόπτερο που θα έρθει από κάποιο άλλο μέρος με ισχυρούς ανέμους για να παραλάβει τον ασθενή να τον μεταφέρει σε Νοσοκομείο της Αθήνας;

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε το 2023; Αυτή είναι η Τήνος μας το 2023; Πρέπει να βρεθεί μια λύση.