Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου: «Συνέχιση των αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος και της ίδιας της ζωής μας»

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Μία ακόμα μαζική κινητοποίηση, έγινε σήμερα το πρωί στο δρόμο που οδηγεί στα  Πράσα, στην οποία εκφράστηκε η αντίθεση των κατοίκων και φορέων του νησιού, στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί μας.

 Η  δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων κατάφερε να αποτρέψει να πέσουν τα μπετά για την 2η βάση του αιολικού πάρκου και για άλλη μια φορά ματαίωσε τα σχέδια του επενδυτή.

Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομικής δύναμης του νησιού και το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή απουσίαζε, ενώ θα έπρεπε  να συμμετέχει και να στηρίζει έμπρακτα τον Τηνιακό λαό που διαμαρτύρονταν.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία, την απαγόρευση συναθροίσεων και τη δυσκολία κινητοποιήσεων, νομοθετεί, αιφνιδιαστικά και χωρίς κανένα διάλογο, το νέο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο.

Ό,τι δεν πρόλαβε λόγω των εκλογών να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το έφερε  η κυβέρνηση της ΝΔ, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη. Οι συνέπειες  για το νησί μας και για το περιβάλλον ολόκληρης της Ελλάδας θα είναι ολέθριες με την εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο – τερατούργημα που κατέθεσε άρον άρον στη Βουλή η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

Το νομοσχέδιο αυτό, που έρχεται να αποτελειώσει τα όποια στοιχειώδη μέτρα για τη προστασία του περιβάλλοντος στέκονταν ακόμα όρθια, μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής:

  • αντικαθίσταται η Άδεια Παραγωγής με μια Βεβαίωση Παραγωγού και δεν θα απαιτείται έκδοση απόφασης της Ολομέλειας της ΡΑΕ, με τελικό στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών σε λιγότερο από έξι μήνες,
  • για τις περιοχές «Natura» το νομοσχέδιο εισάγει 4 ζώνες «κλιμακούμενης προστασίας», βάσει των οποίων θα καθοριστούν και οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες εντός των Προστατευόμενων Περιοχών,
  • επιτρέπει και διευρύνει τις επιχειρηματικές δράσεις, μονιμοποιεί καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες δράσεις στα δασικά οικοσυστήματα που έγιναν μέχρι το 2011 κλπ
  • Με το άρθρο 84 ο σχεδιασμός της διαχείρισης των σκουπιδιών αφαιρείται τώρα από τα δημοτικά συμβούλια και η έγκρισή του παραδίνεται υποχρεωτικά στις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής, με ό,τι αυτό σημαίνει για την υποβάθμιση του ρόλου των δημοτικών συμβουλίων.
  • Με το άρθρο 85 στοχεύεται η ολοκληρωτική εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στον ιδιωτικό τομέα καθώς απαλλάσσεται πλέον από την υποχρέωση να διαθέτει άδεια συλλογής και μεταφοράς των μη επικίνδυνων αποβλήτων.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου, με την τοποθέτησή μας στο δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο, το καταγγείλαμε και ζητήσαμε την άμεση απόσυρσή του.

 Καλούμε τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς του νησιού μας σε κλιμάκωση και μαζικοποίηση των αγώνων, για την προστασία του περιβάλλοντος και της ίδιας της ζωής μας!! 

                                                                                                      Τήνος  4/5/2020

Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -