Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Νέα επιστολή Φραγκίσκου Αλβέρτη, Ελεύθερου Επαγγελματία και Δημότη Τήνου

Τήνος 14 Μαρτίου 2023

Φραγκίσκου Αλβέρτη του Μ.
Ελευθέρου Επαγγελματία
Δημότη Τήνου
Στενή Τήνου

Προς:

Δήμο Τήνου
Υπηρεσία Ύδρευσης Καθαριότητας
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβούλιου

Kοινοποίηση:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
Δημοτικούς Συνδυασμούς Μειοψηφίας
Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ)

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι

Σας καταθέτω ορισμένα ερωτήματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα και από προηγούμενες επιστολές μου, και παράλληλα σας καταθέτω ορισμένες θέσεις μου, που με απασχολούν έντονα.

1) Πώς το 2016, 2017, 2019, δόθηκε άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο για εναπόθεση λυμάτων και στο Βιολογικό;

2) Πώς αδειάζει στο Βιολογικό το δημοσίας χρήσης φορτηγό Δήμου Τήνου χωρίς κανονισμό;

3) Πώς γίνεται να δέχεστε τους άλλους ιδιοκτήτες λυματοφόρων χωρίς κανονισμό και να θέλετε κανονισμό ειδικά για μένα, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη;

4) Είσαστε υποχρεωμένοι να παραλαμβάνετε τα λύματα των πολιτών όπου υπάρχει νόμιμος Βόθρος, λόγω μη ύπαρξης Αποχετευτικού Δικτύου.

5) Υπάρχει δουλειά για όλους, και η καθυστέρηση που γίνεται από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα σε μένα, δεν είναι νόμιμη, γιατί και τα δύο λυματοφόρα είναι δημοσίας χρήσης, Γιατί δεν υπάρχει ίση μεταχείριση;

6) Ενδιαφέρθηκε κάποιος από το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί από κάποιο δικηγόρο που ασχολείται με λύματα, ή να ενημερωθεί από τα αρμόδια Υπουργεία και να ρωτήσει τι γίνεται με αυτή την περίπτωση;

7) Δεν σας αφορά η δημόσια υγεία του τόπου μας;

8) Δεν έχετε αντιληφθεί ότι ο κόσμος έχει θορυβηθεί – ενοχληθεί πολύ με αυτό που γίνεται; Επειδή γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες που έχει ο τόπος για άντληση και εναπόθεση λυμάτων, από λυματοφόρα οχήματα.

9) Το βυτίο λυμάτων του φορτηγού, του πρώην Δήμου Εξωμβούργου, που είναι αραγμένο απέναντι από τη ΔΕΗ, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 17/2/2023, είπατε ότι το στείλατε στην Κόρινθο μαζί με την αντλία, τα οποία στοιχίζουν 20.000 με 30.000 Ευρώ τη σημερινή εποχή και στάλθηκαν χωρίς παραστατικά, χωρίς αποφάσεις, χωρίς τίποτα, για να δείτε τι θα γίνει, και κατόπιν θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τα περεταίρω. (Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει και να ακούσει αυτά στο σχετικό Βίντεο της συγκεκριμένης Συνεδρίασης του Δ.Σ.) Εδώ δεν είναι; δεν ήταν; απαραίτητες οι νόμιμες διαδικασίες; ή ισχύουν μόνο για μένα;

10) Πέρυσι ο Δήμος Τήνου επειδή δεν προλάβαινε με το λυματοφόρο να εξυπηρετεί, πήγαινε και με το αποφρακτικό και έκανε μεταφορές λυμάτων, κάτι το οποίο απαγορεύεται, είναι μηχάνημα έργου και κάνει μόνο απόφραξη, όχι μεταφορά.

11) Στις 7/2/2023 μου απαντήσατε, ότι δεν έχετε χρειαστεί Λυματοφόρο μέχρι σήμερα και ότι περιμένετε να συνταχθεί – τροποποιηθεί ο κανονισμός Ύδρευσης – Αποχέτευσης – Βιολογικού, και στις 9/2/2023 φέρατε αποφρακτικό από τη Σύρο, κάνοντας αποφράξεις στις αποχετεύσεις στην παραλία, αλλά δεν επιτρέπονταν να μεταφέρει τα λύματα σύμφωνα με το νόμο, χρειάζονταν να υπάρχει λυματοφόρο δίπλα να το γεμίζει για να τα μεταφέρει.

12) Ζητάτε σε εμένα να εφαρμόσετε μέχρι και το τελευταίο γράμμα του νόμου, ενώ γίνονται έργα χωρίς να προϋπάρχουν αποφάσεις.

Εγώ είμαι νόμιμος και κατά γράμμα και προσπαθείτε να βρείτε την παραμικρή δικαιολογία για να μου καθυστερήσετε την άσκηση της εργασίας μου, με όποια οικονομική ζημία μου.

13) Είμαι ο Αλβέρτης Φραγκίσκος και παρουσιάζομαι μπροστά σας ο ίδιος. Εσείς χρησιμοποιείτε υπαλλήλους Υπηρεσιών του Δήμου να υπογράφουν τις σχετικές επιστολές προς εμέ, για να αποφύγετε τυχόν επιπτώσεις, ακόμα και εκλογικές.

Αν δεν έχω κινηθεί δικαστικά μέχρι σήμερα είναι γιατί σκέπτομαι τους υπαλλήλους που θα «πληρώσουν τη νύφη» για εσάς.

Και μετά από όλα αυτά, στο σημείο που με έχετε φέρει αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να δούμε ποιοι έχουνε δίπλωμα, ποιοι έχουν άδειες χειριστού για να οδηγούν τα μηχανήματα έργου και ποιοι είναι αυτοί που μπορούν να τα χρησιμοποιούν.

14) Πριν ξεκινήσουν όλα αυτά ήρθα σε τηλεφωνική επαφή με το Δήμαρχο και μου είπε ότι θα με καλέσει η γραμματέας για ραντεβού, το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Είμαι πολίτης του Δήμου μας και υποχρεούστε να με ακούσετε. Είστε ο δήμαρχος σήμερα, αλλά αύριο, στις ερχόμενες εκλογές πολύ πιθανόν να βρίσκεται άλλος ή άλλη στη θέση του Δημάρχου αν οι πολίτες αποφασίσουν ότι δεν πράξατε για το καλό τους όλο αυτό τον καιρό.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -