Νέες εργασίες στον Φάρο Λιβάδας Τήνου

Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές του Φάρου Λιβάδας χαίρετε..

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Χθες Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2020 ολοκληρώθηκαν οι εν θέματι εργασίες ως εξής :.

1) Τοποθέτηση των 2 τελευταίων παραθύρων στο ισόγειο από ξύλο νιαγκόν στη θέση των κόντρα πλακέ θαλάσσης που είχαν προσωρινά τοποθετηθεί το 2018 για προστασία του κτιρίου από τη διάβρωση.

2) Καθαρισμός και σκούπισμα εσωτερικών χώρων. Σημειώνεται ότι έγινε προσπάθεια τοποθέτησης των παραπάνω κουφωμάτων με τη μέγιστη δυνατή ποιότητα για αντοχή στη διάβρωση (π.χ. ανοξείδωτοι ατσάλινοι σωλήνες ασφαλείας, μπρούτζινοι εσωτερικοί μεντεσέδες, αλουμινένια εσωτερικά χερούλια).

Τα τοποθετηθέντα παράθυρα είναι 2 στην πίσω όψη του κτιρίου (ανατολική πλευρά, δηλ. προς την πλευρά της θάλασσας)..

Στις παραπάνω εργασίες συνέδραμαν ουσιαστικά και οι εθελοντές Μάκης Δελατόλας (Ντουλάς) από Σμαρδάκιτο, Ιωσήφ Αλβέρτης από Στενή, Γιάννης Χαρικιόπουλος από τη Μυρσίνη και Ανδρόνικος Σαγιάννος από την Αθήνα.

Το συνολικό κόστος των παραπάνω ανήλθε σε 1300 Ευρώ. Το κτίριο είναι πλέον κλειστό και σημαντικά πιο προστατευμένο από την καταστροφική διάβρωση της υγρασίας και της αλμύρας του εξωτερικού περιβάλλοντος. Επισυνάπτονται φωτογραφίες για πληρέστερη ενημέρωση..

Υπόλοιπο λογαριασμού : 792,29 Ευρώ..

Απολογιστικά σημειώνουμε ότι οι εξ’ αρχής και μέχρι τώρα εργασίες είχαν χρηματικό κόστος περί τις **6.000** Ευρώ μόνο.

Απαίτησαν όμως πολλές ώρες προσωπικής και εξειδικευμένης εργασίας ..Για την ολοκλήρωση των χθεσινών εργασιών ευχαριστούμε από καρδιάς τους Γιάννη Χαρικιόπουλο και Ανδρόνικο Σαγιάννο. .

ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΓΡΙΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΕΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ.

ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ. ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΛΙΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΣΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΤΑΙ.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ.ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ…..

Φίλοι μας, καλή συνέχεια και να προσέχετε την υγεία σας.

Ελπίζουμε να ανταμώσουμε σύντομα όλοι στο νησί, εμβολιασμένοι και αισιόδοξοι.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter