Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Νέοι μετεωρολογικοί σταθμοί στην Τήνο – Συνεργασία Δήμου Τήνου και Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Τήνου και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την κατάρτιση και υλοποίηση Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης με τίτλο: «Μετεωρολογική Παρακολούθηση Τήνου».

ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στόχος είναι η δημιουργία ενός Συστήματος Ενημέρωσης των πολιτών αλλά και των Δημόσιων Υπηρεσιών σχετικά με τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στην Τήνο.

Την συντήρηση και παρακολούθηση τριών μετεωρολογικών σταθμών ιδιοκτησίας του Δήμου Τήνου, σε συνδυασμό με τους 2 υπάρχοντες σταθμούς του ΕΑΑ στο νησί, για την μέγιστη δυνατή παρακολούθηση των τρεχουσών καιρικών συνθηκών Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Τήνου.

Φορέας υλοποίησης ορίζεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και ειδικότερα η τεχνογνωσία, η επιστημονική υποστήριξη και η ερευνητική δραστηριότητα εισφέρονται από το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ι.Ε.Π.Β.Α.) του Ε.Α.Α. Το Έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας.

το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η συνεργασία των εμπλεκόμενων μερών, ώστε να επιτευχθούν οι Στρατηγικοί Στόχοι του με την παρούσα Προγραμματική Σύμβαση αναλαμβανόμενου από τα συμβαλλόμενα μέρη εγχειρήματος, θα υλοποιηθεί ως ακολούθως:

Για την καλύτερη καταγραφή των μετεωρολογικών συνθηκών της περιοχής θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο 5 μετεωρολογικών σταθμών στην Τήνο. Οι μετρήσεις όλων των σταθμών θα παρουσιάζονται μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα περιλαμβάνει τις μετρήσεις των σταθμών καθώς και προγνώσεις καιρού στο νησί, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών του.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -