Ν.Ο.Τήνου – 20 χρονιά Ναυταθλητισμού και αλληλεγγύης

Είναι ο Χρήστος, ο Μάνθος, η Μαρία, ο Πέτρος, η Λήδα, ο Δημήτρης, ο Νίκος, ο Ζαχαρίας, ο Γιάννης, ο Παντελής και ο Βαγγέλης. Αυτά τα άτομα απαρτίζουν την διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Τήνου. Ένας όμιλος με πολλές διαστάσεις. Αθλητικές (δεν είναι λίγες οι διακρίσεις που έχει λάβει αλλά και οι αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο νησί) μα και Κοινωνικές.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος.

Δίπλα στο “Όραμα Ελπίδας”

Τον μεγάλο αγώνα που γίνεται τα τελευταία χρόνια ώστε η Τήνος να κατανοήσει τι σημαίνει να είναι κάποιος δότης του μυελού των οστών (δείτε την τελευταία έκταση που πήρε το θέμα με την κα. Σέρελη από την Τήνο που έγινε γνωστό πως ήταν η πρώτη συμβατή δότρια του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο “Όραμα Ελπίδας”.

Για τους σκοπούς της προώθησης της δωρεάς μυελού των οστών συνδιοργανωσαν τον περίπλου της Τήνου με το South Evian Galf Team και το Σύλλογο, Be my hero.

Παράλληλα κατάφεραν πέρσι (μετά από δική τους πρόταση) για πρώτη φορά να ενώσουν τις δυνάμεις τους τρεις Ναυτικοί Όμιλοι, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου όπου με τον Ναυτικό Όμιλο Τήνου, διοργάνωσαν έναν μεγάλο ιστιοπλοϊκό αγώνα στις Κυκλάδες και ενημέρωσαν τους αθλητές (πολλοί απ’ αυτούς εγγράφηκαν εθελοντές). 

Μια δράση την οποία θα συνεχίσουν και φέτος. Επίσης, ενημερώνουν και εγγράφουν εθελοντές κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην Τήνο καθώς και στις ημέρες αιμοδοσίας.

Άλλο ένα γεγονός αγάπης είναι η συναυλία που διοργανώθηκε λίγους μήνες πριν όπου τα έσοδα αυτής δόθηκαν στην οικογένεια του μικρού Αναστάση -που όλη η Τήνος τον έχει αγκαλιάσει-.

Ο αγώνας για την Ιστιοπλοΐα

Βέβαια, μεγάλος “αγώνας” γίνεται και στον τομέα της ιστιοπλοΐας τριγώνου, ιστιοπλοΐα δηλαδή για μικρά παιδιά όπου ύστερα από αρκετά χρονιά λειτούργησε ξανά το τμήμα χάρη στη συνδρομή προπονητή από Σύρο.

Ο οποίος έρχεται και προπονεί δύο (2) παιδιά που αγάπησαν το άθλημα από την πρώτη μέρα και αποτελούν την αφορμή το Δ.Σ. να αγωνίζεται ώστε τους παρέχει τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης άλλα και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ελπίζοντας στην αύξηση των παιδιών.

Στον τομέα της κολύμβησης τώρα, συνεχίζουν να μαθαίνουν τα παιδιά της Τήνου κολύμπι έστω και μέσα από δύσκολες συνθήκες στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο Όμιλος καταφέρνει με μεγάλο κόπο (καθώς στο νησί δεν υπάρχουν οι υποδομές) να συντηρεί το Πανελλαδικό σκάφος στολίδι, Π. Γολεμη και να συμμετάσχει σε αγώνες με αρκετές διακρίσεις.

Σίγουρα και άλλα σωματεία του νησιού πραγματοποιούν δράσεις ανάλογες.

Όμως ο Ναυτικός Όμιλος Τήνου προάγει ένα άθλημα που δεν είναι ευρέως γνωστό όσο το Ποδόσφαιρο, το Μπάσκετ, το Βόλει κ.α. όμως είναι εδώ ακόμα προάγοντας τόσο το ναυταθλητισμό όσο και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Μπράβο σε όλους.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter