Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

“Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα” στην Τήνο

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Καλλιτεχνικό Εφηβικό & Παιδικό Εργαστήριο eco drama / “Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα”

poster

Τήνος – Σύρος – Χανιά – Ρέθυμνο από τους nomadesartcore βασισμένο στο διήγημα του J. Giono “ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα”

Με αφορμή το διήγημα του J. Giono, που έχει εμπνεύσει χιλιάδες κόσμου, σχεδιάσαμε ένα θεατρικό εργαστήριο για παιδιά και εφήβους, με στόχο να αναζητήσουμε τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της κάθε περιοχής και μέσα από τεχνικές του θεάτρου να δημιουργήσουμε νέους ήρωες που θα μπορούσαν με τη στάση τους να αλλάξουν την λειτουργία του τόπου τους.

Και σε αυτό το εργαστήριο της ομάδας nomadesartcore, τέχνες από διαφορετικά πεδία θα συνυπάρχουν ώστε να δημιουργηθεί στους συμμετέχοντες ένα ολόκληρο σύμπαν που να απαντά στα ερωτήματα που θα δημιουργούνται. Στόχος είναι να μπορούν να παρατηρούν το αποτύπωμα του ανθρώπου πάνω στη φύση, τόσο μέσα από την αλλοίωση όσο και μέσα από την ανάπλαση του γεωφυσικού τοπίου.

Θέλουμε να είναι μια αφορμή τα παιδιά να αισθανθούν πως σε κάθε πρόβλημα υπάρχει μια λύση. Μια λύση που ο καθένας μας την κρύβει μέσα του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να την ανακαλύψει, να την εμπιστευτεί και να την κάνει πράξη όπως ακριβώς και “ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα” που κατάφερε μέσα σε λίγες δεκαετίες να ανατρέψει τον φαύλο κύκλο της ερημοποίησης, να εμπνεύσει χιλιάδες κόσμου και να δημιουργήσει κάτι με απέραντη υπομονή και επιμονή. Κάτι που δικαίωσε την ύπαρξή του.

Συντονιστές – Εμψυχωτές: Γιάννης Σιούτης, Πέτρος Ρούσσος, Κωνσταντίνα Γιασεμίδου

ΤΗΝΟΣ

23, 24, 25 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Νηπιαγωγείου Πύργου και το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου”Γιαννούλης Χαλεπάς” Δήμου Τήνου

Απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού σχολείου

Ώρες: Π /18:00 με 20:00, Σ&Κ 11:00 με 13:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Για τις Κυκλάδες: 6946363045

Οι [nomades artcore], είναι μια καλλιτεχνική ομάδα, που ερευνά τη σχέση του θεάτρου με την κοινωνία, τον άνθρωπο και με τις άλλες μορφές τέχνης. Οι βασικοί άξονες που κινείται είναι το βίωμα, το φυσικό τοπίο, η συμμετοχή και η σύνθεση. Έχει πραγματοποιήσει θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα, συμμετοχικά projects, παραστάσεις χορού και εικαστικές δράσεις, όπως επίσης έχει δημιουργήσει πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, με στην υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρειες και συλλόγους ανά την Ελλάδα.

Στην πορεία της η ομάδα, έχει εμπνεύσει και συσπειρώσει ανθρώπους, δημιουργώντας πυρήνες καλλιτεχνικούς και έχει δημιουργήσει ένα κώδικα που εμπλουτίζεται συνεχώς μεταφέροντας εμπειρίες, όπως έκαναν και κάνουν οι νομαδικές φυλές.

https://www.facebook.com/nomadesartcore

http://nomadesartcore.blogspot.com/

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img