Ο Δήμαρχος Τήνου για το διπλό έργο ανάπλασης κεντρικών πλατειών Πέτρου Βιδάλη & Φειδίου

Ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την έγκριση Χρηματοδότης για την Ανάπλαση δύο Κεντρικών Πλατειών από Πράσινο Ταμείο. Η ανάρτηση του κ. Δημάρχου αναφέρει χαρακτηριστικά:

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες και υλοποιώντας το σχέδιο για τη βελτίωση της καθημερινότητας, διασφαλίστηκε η έγκριση του Πράσινου Ταμείου σχετικά με τη χρηματοδότηση του διπλού έργου της ανάπλασης των κεντρικών πλατειών Πέτρου Βιδάλη (έναντι Μανέλα) & Φειδίου.

Συγκεκριμένα, το Πράσινο Ταμείο θα διαθέσει το ποσό των 112.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη ανάπλαση θα αναβαθμίσει μετά από δεκαετίες τον κύριο και περιβάλλοντα χώρο τον κεντρικών πλατειών και θα τις κάνει πιο φιλικές για τον κάθε κάτοικο ή επισκέπτη του νησιού μας.

«Παρά την ιδιαίτερη συγκυρία και τα γνωστά προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώνουμε δυνάμεις με όσους αγαπάνε το νησί και διεκδικούμε με επιμονή και συστηματικότητα κάθε διαθέσιμο πόρο για έργα υποδομής που σχετίζονται με την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Κάνοντας πράξη το όραμα του αείμνηστου Σίμου Ορφανού, καταφέραμε να διασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη διπλή ανάπλαση δύο κεντρικών πλατειών της πόλης.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο ΔΣ, Πέτρο Μαρκουίζο για τον υποδειγματικό συντονισμό και για την αρχιτεκτονική ματιά του στη Πλατεία Βιδάλη και τον Ανδρέα Κάγκα για την αρχιτεκτονική συνδρομή του στη Φειδίου και φυσικά τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες και το Τμήμα Προγραμματισμού.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο που από το Δεκέμβριο του 2019 στήριξε τη προσπάθειά μας και τον συντοπίτη μας Βουλευτή Φίλιππο Φόρτωμα που για μια ακόμη φορά στήριξε ουσιαστικά το αίτημα του Δήμου μας.»

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter