Ο Δήμος Τήνου για την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο νησί της Τήνου η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε επισκέψεις συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Τήνου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου, στο συγκρότημα της Μονής Ουρσουλινών & στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωσήφ (μαζί με τους Σεβασμιωτατους κ.κ. Νικόλαο & Ιωσήφ) στη Σχολή Μαρμαροτεχνίας και στην οικία του Γιαννούλη Χαλεπά.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η κτιριακή επέκταση του Αρχαιολογικου Μουσείου για την καλύτερη ανάδειξη των ευρημάτων, η ανακήρυξή της Μονής Ουρσουλινών ως θρησκευτικού μνημείου και η δρομολόγηση έργων αποκατάστασης και συντήρησης της, ενώ συγχρόνως τονίστηκε η ανάγκη άμεσων έργων αποκατάστασης στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωσήφ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Σχολή Μαρμαροτεχνίας έγινε ειδική αναφορά στο σχέδιο της κτιριακής επέκτασης και αναβάθμισής της και μετά από την αυτοψία στην οικία του μεγάλου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά, η Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση αποστολή κλιμακίου συντηρητών για να εξερευνήσουν και αναδείξουν τα τυχόν γραφήματα του καλλιτέχνη με δαπάνες του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει την επιτάχυνση των μελετών που ήδη εκπονεί ο Δήμος Τήνου για την αποκατάσταση του μνημείου αυτού.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Τήνου, κ. Γιάννης Σιώτος τόνισε:

«Για το νησί μας ο πολιτισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό υποδεχόμαστε σήμερα με πολύ χαρά την Υπουργό Πολιτισμού, με την οποία επισκεφθήκαμε εμβληματικά σημεία του πολιτισμού και με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε, τόσο το ειλικρινές ενδιαφέρον της, όσο και τις ρεαλιστικές λύσεις που ανακοίνωσε για σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν. Η δημοτική μας αρχή επενδύει σταθερά στη στήριξη των ανθρώπων και των φορέων του πολιτισμού και στην ενθάρρυνση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και θα συνεχίσει να το κάνει με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια και στο μέλλον.»

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter