Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

«Ο εφιάλτης της Περσεφόνης» έρχεται στην Τήνο

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Ομαδική έκθεση και εργαστήρια για παιδιά Ο εφιάλτης της Περσεφόνης

Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, Εξώμβουργο, Τήνος

Ώρα έναρξης: 18:00 (5/7), 10:00 (6/7)

Οι προκρατήσεις θέσεων έχουν αρχίσει στα digitalculture.gov.gr και nationalopera.gr

Μια ξεχωριστή διήμερη δράση πραγματοποιεί ο Καιρός Πολιτισμού στο νησί της Τήνου. Η δράση περιλαμβάνει την εικαστική έκθεση με τίτλο Ο εφιάλτης της Περσεφόνης στο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Εξώμβουργο και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά στο Τηνιακό εργαστήριο βιβλίου στη Χώρα της Τήνου. Η έκθεση, σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου και του Χρήστου Χρυσόπουλου, και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του επιτυχημένου θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού.

 Στην έκθεση Ο εφιάλτης της Περσεφόνης – ο τίτλος είναι δανεισμένος από το ομώνυμο τραγούδι των Νίκου Γκάτσου και Μάνου Χατζιδάκι– συμμετέχουν 22 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί. Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτικές, φωτογραφικές και ηχητικές εγκαταστάσεις, καθώς και μια σειρά περφόρμανς, οι οποίες παρουσιάζονται στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος της Ιεράς Καρδίας του Ιησού. Τα περισσότερα έργα είναι ειδικά φτιαγμένα για την έκθεση. Πολλοί από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες έχουν σχέση με το νησί και είναι ήδη εξοικειωμένοι με την τοπογραφία της Τήνου, ενώ έχουν ξαναεκθέσει έργα τους σε διάφορα πρότζεκτ που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί την τελευταία δεκαετία. Ανάμεσά τους και δύο καλλιτέχνες, ο Βαλέριος Καλούτσης και ο Λεωνίδας Τσιριγκούλης, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με περιβαλλοντικά θέματα ήδη από τη δεκαετία του ’70.

Τα βιωματικά εργαστήρια με τίτλο Πώς φτιάχνεται ένα παιδικό βιβλίο και οι συνέπειες για το περιβάλλον μας έχουν ως θέμα το βιβλίο ως αντικείμενο. Πρόκειται για μια δημιουργική προσπάθεια μέσα από την οποία τα παιδιά απαντούν σε ερωτήματα όπως: «Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι για κάθε βιβλίο έχει κοπεί ένα δέντρο;». 

Συντελεστές

Επιμέλεια δράσης: Χριστόφορος Μαρίνος, Χρήστος Χρυσόπουλος

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Φίλιππος Βασιλείου, Φοίβη Γιαννίση, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Βαλέριος Καλούτσης, Κατερίνα Κατσιφαράκη, Ζήσης Κοτιώνης, Αλέξανδρος Λάιος, Χριστίνα Μήτρεντσε, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Λευτέρης Ναύτης, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Γιώργος Παλαμάρης, Νίκος Παπαδόπουλος, Άννα Παπαθανασίου, Κώστας Παππάς, Κώστας Ρουσσάκης, Κώστας Τζημούλης, Πέτρος Τουλούδης, Λεωνίδας Τσιριγκούλης, Μάρω Φασουλή, Ζωή Χατζηγιαννάκη, Βαγγέλης Χατζής 

Συντονισμός εργαστηρίων για παιδιά: Περικλής Δουβίτσας

Συντελεστές εργαστηρίων: Μάγια Μύριαμ Παπαγεωργίου (θεατροπαιδαγωγός, μουσικοπαιδαγωγός), Γόνη Λούκα (θεατροπαιδαγωγός, εμψυχώτρια), Κώστας Μαρκόπουλος (εικονογράφος, δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση)

ΑΜΚΕ: Καιρός Πολιτισμού 

Πληροφορίες

• Όλες οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

• H προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική.

• Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου του αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει. 

• Αναλυτικές πληροφορίες, πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και προκρατήσεις θέσεων στις ιστοσελίδες: digitalculture.gov.gr, nationalopera.gr

• Για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» στα social media

Facebook

Instagram

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img