Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Ειρηνουπόλεως Δημήτριος στην Μεγαλόχαρη Τήνου

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εκκλησιάστηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, συμπροσευχήθηκε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο Λόγο, πραγματοποιώντας προσωπικό τάμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ανατολικής Τανζανίας και Σεϋχελλών κ. Δημήτριος.

Ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και ομίλησε για το αμάρτημα της αχαριστίας, στο οποίο υποπίπτουμε πολλές φορές όλοι μας, ξεχνώντας να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που μας βοηθούν και μας προσφέρουν κάτι, μικρό ή μεγάλο, είτε ανήκουν στον οικογενειακό μας κύκλο, είτε έξω από αυτόν, αλλά και στον ίδιο τον Θεό, για όλα όσα έχουμε, τα οποία δυστυχώς τα θεωρούμε αυτονόητα.

Διερωτήθηκε προς τους πιστούς, πόσες φορές ευχαριστούμε τον Θεό στις προσευχές μας για όλα όσα απολαμβάνουμε καθημερινά, τα οποία λόγω συνήθειας, τα θεωρούμε δεδομένα. Αναφέρθηκε δε συγκινημένος σε προσωπική εμπειρία που είχε σε μία πόλη της Τανζανίας όπου και υπηρετεί, λέγοντας ότι συνάντησε μία μητέρα με ένα παιδί το οποίο δεν είχε άνω και κάτω άκρα. 

Και ενώ το παιδί ήταν σε αυτή την κατάσταση, όταν το ρώτησε πώς είναι, το παιδί απάντησε, Δόξα τω Θεώ. Δόξαζε το Θεό για ότι είχε και του το είχε προσφέρει ο Θεός. Έτσι κάλεσε τους πιστούς, να ευγνωμονούν τον Θεό για ότι έχουν και να μην θεωρούν τίποτα δεδομένο ή αυτονόητο.

Τέλος, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β’ για την αγάπη προς το πρόσωπό του και την ευλογία να συμμετέχει στην Θεία Λειτουργία.

Επί τη Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, που εορτάζεται σήμερα, τέθηκε σε προσκύνηση και ευλογία των πιστών απότμημα των Ιερών λειψάνων που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Ιερούργησαν στην Θεία Λειτουργία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος Οικονομίδης από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Κληρικοί από την Κύπρο και τον Πανίερο Ναό.

Συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και ευλαβείς Χριστιανοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img