Ο Γόρτυνος Νικηφόρος στη Μεγαλόχαρη Τήνου για την 28η Οκτωβρίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου έπλευσε στην Ιερά Νήσο Τήνο και καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο ευχόμενος για την εκλογή του στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος ιερούργησε κατά τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Φωτοφόρου Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας πραγματοποιώντας ευλαβικό προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη συμπαραστατούμενος υπό Ιερέων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της καθιερώσεως της εορτής της Αγίας Σκέπης αλλά και στην προστασία και τη σκέπη της Παναγίας στο Γένος μας στις δύσκολες και σκληρές συνθήκες του πολέμου του 1940.

Συμμετείχαν, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, σημαιοφόροι και παραστάτες των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως με τους Διευθυντές, τους Δασκάλους, τους Καθηγητές και τους γονείς, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού και ευλαβείς Χριστιανοί.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μαυσωλείο της «ΕΛΛΗΣ» και κατέθεσαν στεφάνια ο Δήμαρχος Τήνου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Έπαρχος Τήνου και ο Λιμενάρχης Τήνου.

Ακολούθως, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Νικηφόρο στο μνημείο Τηνίων πεσόντων στην πλατεία Ελευθερίας συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου και κατετέθησαν στεφάνια από τον Δήμαρχο Τήνου, την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Έπαρχο Τήνου, τον Διοικητή του Α.Τ. Τήνου, τον Λιμενάρχη Τήνου, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου και τον Γενικό Γραμματέα της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.

Παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών Τήνου-Νάξου κ. Ιωσήφ.

Η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων όλων των βαθμίδων στην παραλιακή οδό της πόλεως Τήνου ενώ ερρίφθησαν τιμητικοί κανονιοβολισμοί από το κανονάκι της «ΕΛΛΗΣ».

Τιμές απέδωσαν τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Παναγιωτίδης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter