Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος στη Στενή Τήνου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη σήμερα στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Στενής Τήνου συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικός Επίτροπο της Ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό όπου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων με τη συμμετοχή του Εφημερίου Πρωτοπρ. Νικολάου Μαραγκού, του Πανοσιολ. Ιεροκήρυκος και του Διακόνου του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας.

Συμμετείχαν η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Αικ. Μονογυιού, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο πολιτευτής των Κυκλάδων κ. Χρ. Πολατσίδης και οι ευλαβείς ενορίτες του χωρίου Στενή.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αφύπνιση των συνειδήσεων, το ερέθισμα της οποίας δίδουν ιδιαιτέρως οι ημέρες αυτές της Μεγάλης Εβδομάδος για τον κάθε Χριστιανό, για το πώς ο άνθρωπος καλείται να εύρει τον δρόμο προς το μνημείο το κενό για να ευαγγελισθεί εκεί από τον Αρχάγγελο τη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου, η οποία είναι η τροφοδότειδα πηγή για την ψυχή του, για την ζωή του, για την απομάκρυνση των κακών σκέψεων, που πολλές φορές τον ταλανίζουν και για την εσωτερική ανακαίνιση και αναγέννηση μέσα του, όπως η γη την άνοιξη, και εκείνος, κατά την περίοδο αυτή, αλλά και του φωτεινού ανθρώπου, του φωτεινού αγγέλου τον οποίο κρύβει μέσα του, που πολλές φορές οι βιοτικές μέριμνες τον αποκρύπτουν.

Συνεχάρη τον Εφημέριο, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και τους ενορίτες για την ευπρέπεια και τον εξωραϊσμό αυτού του περίβλεπτου Ναού και τους ευχήθηκε για το Άγιον Πάσχα.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλαν ο ιεροψάλτης του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Αλέξανδρος Δημουλάς και ο ιεροψάλτης του Ναού κ. Άγγελος Ματθαιάσσος.

Μετά ταύτα προσεφέρθη μικρά δοχή στην παρακείμενη ενοριακή αίθουσα.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -