Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

«Ο Πάνορμος του Λύτρα» – Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου

Mε αφορμή τα 140 χρόνια από τη γέννηση του Νικόλαου Λύτρα, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει δημιουργικό εργαστήρι για ενήλικες, αφιερωμένο στον διακεκριμένο ζωγράφο των αρχών του 20ού αιώνα, την Κυριακή 7 Μαΐου (ώρες 11:30-13:00), στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φραντζέσκας Παπαγιαννοπούλου και Γεώργιου Μπασινά, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το έργο του Νικόλαου Λύτρα, που σχετίζεται με τη γενέτειρά του, την Τήνο. Εστιάζοντας στα έργα «Βάρκα με Πανί (Πάνορμος)» και «Ψάθινα καπέλα», οι συμμετέχοντες, θα ενημερωθούν για τη ζωή και τις δημιουργίες του ζωγράφου, θα αναζητήσουν στοιχεία που συνθέτουν τους δύο πίνακες και τις ερμηνείες τους, σε σχέση με το νησί της Τήνου, και θα δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα με εικόνες και φράσεις που αποδίδουν τον δικό τους ασφαλή όρμο, το δικό τους λιμάνι, το δικό τους καλοκαίρι, τη δική τους Τήνο.

 Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01
Τ: 22830 31290 | www.piop.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -