Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Ο Σύρου Δωρόθεος Β’ εόρτασε την επέτειο της χειροτονίας του στην Τήνo

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου πόλεως Τήνου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, του Εφημερίου του Ναού και Εφημερίων και Διακόνων.

Στην προσφώνηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου για την επέτειο 21 ετών από της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, ο Σεβασμιώτατος αφού τον ευχαρίστησε, αντιφώνησε παρακαλώντας τους παρισταμένους, τον Δήμαρχο Τήνου, την Αντιδήμαρχο Τήνου, την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, τον Λιμενάρχη Τήνου, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τους εκπροσώπους υπηρεσιών και φορέων και τους πολυπληθείς εκκλησιασθέντες να εύχονται για εκείνον και να παρακαλούν τον Θεό να συνεχίσει την διακονία του και να πληροφορεί το έργο του όπως η εκκλησία θέλει και ο Θεός το ευλογεί.

Αναφέρθηκε και είπε ότι εδώ έχουμε τη μεγάλη ευλογία να έχουμε την Παναγία μας, το ιερό Εικόνισμά της και τη Χάρη της, η οποία έφερε την ελευθερία στον κόσμο με τη Γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού, αυτή την ελευθερία την οποία αγάπησε και ο Άγιος Ελευθέριος ο οποίος παρέμεινε μέχρι το τέλος πνευματικά και ψυχικά ελεύθερος, έστω και αν οδηγήθηκε στο μαρτυρικό θάνατο. Ευχήθηκε δε σε όλους για τα Άγια Χριστούγεννα.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωρίο Καρυά, της Θείας Λειτουργίας ευρισκομένης εν εξελίξει, τέλεσε την Αρτοκλασία και ομίλησε αναφερθείς προς τις εκκλησιαζόμενες γυναίκες ως εκ στόματος της Αγίας Ανθίας της μητέρας του Αγίου Ελευθερίου, η οποία δίνει το παράδειγμα της καλής ανατροφής των παιδιών και των εγγονών, τα οποία πρέπει να φροντίζουν και να διαπαιδαγωγούν με παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Απευθυνόμενος προς τους υπολοίπους εκκλησιασθέντες είπε ότι ο Άγιος Ελευθέριος, πρώτα σε εμάς τους Ιερείς, ως Επίσκοπος, δίνει διδασκαλία και παράδειγμα καλής ιερατικής διακονίας και προσφοράς προς τον λαό μας, και εν συνεχεία προς όλους τους Χριστιανούς δίνει την πρόσκληση της καλής χριστιανικής μαρτυρίας στον κόσμο, ο οποίος σήμερα παρά ποτε και άλλοτε χρειάζεται μαθητεία και κατήχηση, χρειάζεται μαθητές και όχι οπαδούς, όπως και ο Κύριος είχε μόνον μαθητές και δεν είχε οπαδούς.

Ευχήθηκε και εκεί προς όλους για τα Άγια Χριστούγεννα.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε για τη Μύκονο όπου το απόγευμα θα παρακολουθήσει την εορτή των κατηχητικών σχολείων στην Ιερά Μονής Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά και αύριο θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Παναχράντου στη Χώρα όπου φυλάσσεται η Εικόνα του Αγίου Μοδέστου και τιμάται από τους γεωργοκτηνοτρόφους του νησιού ως προστάτης τους.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -