Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Ο Σύρου Δωρόθεος Β’ στον Άγιο Δημήτριο Πύργου Τήνου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεος Β’, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην εμβληματική κωμόπολη του Πύργου Τήνου, τον γενέθλιο τόπο των μεγάλων Τηνίων καλλιτεχνών και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Πύργου, ενοριτών και κατοίκων της περιοχής, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, μέλη της τοπικής Κοινότητος Πανόρμου, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητος Υστερνίων κ. Ιάκωβος Μαλακατές, το μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας μαρμαρογλύπτης κ. Νικόλαος Δούκας, ο Τήνιος πλοιοκτήτης κ. Ιάκωβος Ρήγος, οι διατελέσαντες Πρόεδροι της κοινότητος Πανόρμου κ. Παρασσός Σαλταμανίκας και Καρδιανής κ. Φίλιππος Οριάνος, ο διευθυντής της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου κ. Λεωνίδας Χαλεπάς.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε όλους τους Χριστιανούς που εκκλησιάσθησαν αδιακρίτως και αφού ανεμνήσθη των αειμνήστων Τηνίων Ιεραρχών, Παντελεήμονος Ρίζου, Αγαθονίκου Φιλλιπότη και Νικολάου Πρωτοπαπά, οι οποίοι εγενήθησαν και ανετράφησαν σε αυτόν τον τόπο και εν συνεχεία η Εκκλησία τους κάλεσε και τους ανεβίβασε σε Αρχιερατικούς θρόνους τους οποίους ετίμησαν πολυειδώς και πολυτρόπως με την τετιμημένη διακονία τους, όπως επίσης και των αείμνηστο π. Δημήτριο Μαυρομαρά, διατελέσαντα επί πολλά έτη Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής και Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πύργου, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή ειπών ότι: «…μας χρειάζεται η δύναμη και η παρουσία του Χριστού στη ζωή μας για να επιτυγχάνουμε πάντοτε τους στόχους μας και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες μας διότι ο Χριστός, χωρίς πολλά λόγια αλλά άλλοτε με μόνον πνεύμα και με μόνον ένα λόγον κατόρθωσε να μεταστρέψει και να θεραπεύσει ανθρώπους και από τελώνες να τους κάνει Ευαγγελιστές, από αμαρτωλούς Ισαποστόλους, από ληστές σύνοικους μαζί του στον Παράδεισο» και προέτρεψε τους Χριστιανούς πάντοτε στη ζωή τους να έχουν «…ως χρειάζεται το νερό και ο αέρας για να ζήσουμε βιολογικά, χρειάζεται και η Πίστη για να ζήσουμε πνευματικά, ως χαριτωμένοι άνθρωποι. Με αυτή την πίστη έζησε και νίκησε τους πνευματικούς αγώνες ο Άγιος Δημήτριος, με αυτή την πίστη  με τη δύναμη του Θεού ο μικρός Νέστορας νίκησε τον μεγάλο και γιγαντόσωμο Λυαίο, με αυτή την πίστη και ο Άγιος Αρέθας και οι συναθλητές του νίκησαν τους διώκτες τους».

Ευχήθηκε σε όλους για το καλό Φθινόπωρο, υγεία και δύναμη και ευχαρίστησε τους δύο Εφημερίους του Πύργου Αρχιμ. Ιερόθεο Καλογρηά και Πρωτοπρ. Ευάγγελο Βελούδιο για την καλή και αγία διακονία τους, τους ιεροψάλτες οι οποίοι διακονούν τα ιερό αναλόγια των δύο Ενοριών του Πύργου, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και όλους τους ενορίτες.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μετέβη σε νεόδμητο πετρόκτιστο Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι των Αγίων Νικολάου, Βαρβάρας και Ραφαήλ, φιλευσεβούς οικογενείας και τέλεσε τα θυρανοίξια και συνεχάρη τους κτήτορες.

Παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Ευάγγελος Περιάλης.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -