

Τον Ιάκωβο τον γνωρίσαμε πριν πολλά χρόνια στις εκδηλώσεις του Tinos Food Paths, βλέπεται ήταν αυτό που λέμε, ο έξω καρδιά άνθρωπος, τόσο στο party έναρξης, στις εκδηλώσεις που γινόντουσαν αλλά και στην γιορτή του κλεισίματος.
Πριν λίγους μήνες μας κάλεσε να μας πει για το εγχείρημα του βιβλίου (Μαγειρική Συνταγολόγιο Υγείας) και ότι μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας Τήνου. Μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε, για αρχή στην γνωστοποίηση της ύπαρξης του βιβλίου και γενικά του όλου εγχειρήματος και έπειτα σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο νησί (τον τόπο του όπως τον αποκαλεί συνέχεια και συνέχεια).


Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Ιάκωβος Απέργης εργάζεται ως μάγειρας στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και έχει βραβευτεί για την προσφορά του, τη φροντίδα και το μεράκι του, καθώς προσπαθεί να δώσει μια καλύτερη γεύση στο νοσοκομειακό φαγητό.
«Για τους περισσότερους από εμάς, το φαγητό και η γεύση είναι δεδομένα στη ζωή μας. Κι όμως, ορισμένοι συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να τα απολαύσουν λόγω κάποιας ασθένειας που δυσκολεύει βασικές λειτουργίες όπως η μάσηση και η κατάποση της τροφής. Στις δύσκολες στιγμές που βίωσε ένας αγαπημένος μου φίλος γεννήθηκαν στην πράξη συνταγές με αλεσμένες τροφές που μπορούν, ωστόσο, να κρατήσουν τη γεύση τους στο πιάτο» δήλωσε πρόσφατα ο Ιάκωβος.
Σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη, 10 Μαΐου στις 20.00 στη Μοσχούλα να γνωρίσετε από κοντά τον Ιάκωβο και φυσικά να μάθετε για το βιβλίο του.