Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Οι Χαιρετισμοί του Σταυρού στη Μεγαλόχαρη Τήνου

Οι Χαιρετισμοί του Σταυρού στη Μεγαλόχαρη Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Με την ευλογιά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με κατάνυξη τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Γ’ Κυριακής των Νηστειών κατά τον οποίο εψάλλησαν και οι Χαιρετισμοί προς τον Τίμιο Σταυρό.

Της ιεράς Ακολουθίας προέστη και ομίλησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας του Ιερού Κελίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Οι προσκλήσεις και η αγωγή των νέων σήμερα».

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο και τους συμμετέχοντες, όλο τον Κλήρο της ιεράς νήσου, τον Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φ. Φόρτωμα, την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, τον Λιμενάρχη Τήνου, τον Υποδιοικητή του ΑΤ Τήνου, τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, τους εκκλησιαστικούς συμβούλους, και τους ευσεβείς Χριστιανούς που συνέρρευσαν από όλο το νησί.

Ωσαύτως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, τον Λιμενάρχη Τήνου, τον Διοικητή του ΑΤ Τήνου, τον Αντιπρόεδρο του ΠΙΙΕΤ κ. Δημ. Λούβαρη, τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ τον πρωτοψάλτη και τους ιεροψάλτες τόσο του Πανιέρου Ναού όσο και των Ενοριών της Ιεράς Νήσου, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους όλων των Ενοριών, τους διακονητές και ιερόπαιδες, τους υπαλλήλους του Ιερού Ιδρύματος, τον αρχιμουσικό και τα μέλη της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, τους εικονολήπτες Γεώργιο Πολυκανδρίτη και Δήμητρα Φανερού για την φωτογραφική κάλυψη των Ιερών Ακολουθιών, τον διαχειριστή της ιστοσελίδας Tinos Today κ. Ευάγγελο Ζαλώνη, τις αδελφές Λεγάκη και την οικογένεια Λεωνίδα και Αιμιλίας Χάλαρη για την προσφορά των γλυκισμάτων, την διεύθυνση και τους οδηγούς του ΚΤΕΛ Τήνου και όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή των Διενοριακών Συνάξεων σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλη Τεσσαρακοστής.

Τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Στο τέλος του Εσπερινού προσκύνησαν όλοι τον Τίμιο Σταυρό λαμβάνοντας δύναμη για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και έλαβαν ως ευλογία εικονίδιο αφιερωμένο στα 200 χρόνια από το Όραμα της Οσίας Πελαγίας (1822-2022) καθώς και βιβλίον πνευματικού περιεχομένου, προσφορά της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
6.3 ° C
6.6 °
6.2 °
55 %
11.5kmh
100 %
Πε
9 °
Πα
10 °
Σα
9 °
Κυ
11 °
Δε
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -