Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Οι “Ιστορίες του τόπου μας” επιστρέφουν στη Τήνο

Το δεύτερο σαββατοκύριακο του σεμιναρίου μας στη Τήνο ολοκληρώθηκε αφήνωντας μας γεμάτους όμορφες εικόνες και εμπειρίες από το μαθησιακό παιχνίδι της δημιουργικής μας περιπέτειας.

Eφαρμόσαμε τους κανόνες τις φωτογραφικής σύνθεσης μέσα από το φωτογραφικό μας περίπατο στο λιμάνι και μάθαμε τι σημαίνει σύνθεση στην κίνηση. Σωματοποιησαμε λέξεις, πλέξαμε ιστορίες σε ευφάνταστα καδρα και πάνω από όλα εργάστηκαμε μαζί σαν ομάδα.

Παλιές ιστορίες της Τήνου, από το χαρτί και το στόμα των γιαγιαδων ζωντάνεψαν στο τώρα δίνοντας νέα πνοή και μια αγκαλιά γεμάτη χρώμα και ζωή . Οι αγγελουδες μας πήραν από το χέρι χαρίζοντας μας τριαντάφυλλα και ρόδα μαζί με ένα αστεροειδή που αν και ξεκίνησε για επίσκεψη στο νησί τελικά το εκανε σπίτι του βαφτίζοντας το ‘βωλαξ’ δίπλα σε μια παράδοξη ιστορία αγάπης από τα Υστερνια και ένα όραμα θαλασσινό που κάνει θαύματα.

Ο καιρός φωτεινός αλλά και βροχερός🌦 βοήθησε να μεταμορφωσουμε 🌬ένα εμπόδιο σε ευκαιρία ζωντανευοντας τα φανάρακια που γεμίσανε φως τη μέρα και τις καρδιές μας. Θυμηθήκαμε αυτό που έλεγε μια σοφή γιαγιά ενός τόπο μακρινό από το μαγικό νησί της Τήνου : το μεγαλύτερο ταξίδι που θα κάνει ποτέ ο ανθρωπος είναι 28 εκατοστά : από το μυαλό στη καρδιά.
Το ταξίδι συνεχίζεται! μείνετε συντονισμένοι!

Η χαρά της δημιουργίας με αγάπη και εστίαση στην ομαδικοτητα κάνει το μάθημα γιορτή χαρίζοντας τα στο εθιμο μια πολλαπλή οπτική γωνία. (φράση φτιαγμένη με ποιητική αδεία από την μεθοδολογία ‘συγκομιδής’ του μάθηματος)

Σας ευχαριστούμε για την ωραία δουλεια παιδιά

Σας ευχαριστούμε Δήμος Τήνου, Marianna Kritikou, Φεστιβάλ Δήμου Τήνου – Κεπυδητ Στέγη Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου, Tarsanas Tinos Super Fast Ferries για την στήριξη και την ζέστη αγκαλιά.

Ο πολιτισμός μας φέρνει πιο κοντά, όσες υγειονομικές αποστάσεις και να κρατάμε.

Το σεμινάριο πραγματοποείται σε συνδιοργάνωση & χρηματοδότηση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Έχει ταξιδέψει μέχρι σήμερα στη Μύκονο, τη Δονούσα τη Σύρο και συνεχίζει στη Τήνο και την Αμοργό. Διδάσκουν : Δημιουργική Φωτογραφία : Despina Economopoulou | DESfilms , Σύγχρονος Χορός : @Anna daskalou Διοργάνωση & Παραγωγή: Πολιτιστικός Φορέας “Κίνηση & Φώς”

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -