Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Οι “Ιστορίες του τόπου μας” ολοκληρώθηκαν στην Τήνο

Το ταξίδι μας στο νησί της Τήνου ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα Στέγη Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Τήνου. Παρά το τσουχτερό κρύο την τελευταία μέρα του χειμώνα και την πρώτη μέρα της άνοιξης τα παιδιά έφεραν με το φώς τους όλα όσα χρειάζεται η γη για να ανθίσει, μαζί της και εμείς .

Οι μαθητές και νεόφυτοι Τήνιοι καλλιτέχνες συγκίνησαν και καταχειροκροτήθηκαν μέσα απο την παρουσίαση του ανοιχτού μαθήματος μας, που αποτέλεσε το μοίρασμα του ταξιδιού μας με τους γονείς και την τοπική κοινωνία.

Η αίθουσα γέμισε από μικρές ιστορίες και μεγάλα χαμόγελα φωτίζοντας την μέρα μέσα στη χαρμολύπη του τέλους του σεμιναρίου μας αλλά και της αρχής της νέας διαδρομής των παιδιών με τη νέα ματιά που αποκόμοισαν από την εμπειρία .

Οι φωτογραφίες των παιδιών δόθηκαν στο κοινό στη μορφή μιας εικαστικής εγκατάστασης που σμιλέυσε το χώρο μέσα στο χρόνο. Το σχήμα της ήταν ένα άστερι, σαν αυτό που έχουν οι πυξίδες, καθώς είναι τα παιδιά που μας δείχνουν το δρόμο.

Το Σμαρδάκιτο, ο Βωλάξ και η Παναγιά Καλαμάν, Το Βρυόκαστρο, οι Αγελούδες,το τηνιακό παραμύθι ‘Τριαντάφυλλα και Ρόδα’, τα Φαναράκια, οι Ουρσουλίνες,τα Μοναστήρια, μια ιστορία αγάπης που αν και παράδοξη έφερε μόνο χαρά, η καμμένη πλάκα παλιός θρύλος του Βωλάξζωντάνεψαν και μας κατοίκησαν μαζί με την συνείδηση του τόπου και των ανθρώπων της μέσα από τα παιδικά μάτια και τη μαγική δύναμη της τέχνης .

Τα παιδιά ‘χόρεψαν’ τις ιστορίες τους αλλά και με αυτες ως αφετηρία αφήνωντας την σωματική τους μνήμη και την ελευθερία της κίνησης τους να απλωθεί στο χώρο σε σχέση με την φωτογραφία τους. Γίνανε φύλλα, πουλιά, και ότι αυτά επιθυμούσανε μέσα από τις λέξεις που διαλέξανε να σωματοποιήσουνε αλλά μας δώσανε και μια γεύση από χοροθέατρο.

Ευχαριστουμε απο καρδιάς τα παιδιά για τον ενθουσιασμό τους, την αφοσίωση τους, την συνεργασία τους, την συνέπεια τους και πανω από όλα την αγάπη τους. Τους γονείς τους που μας τα εμπιστεύτηκαν, τους ανθρώπους που παρευρέθηκαν στο ταξίδι μας όπως Kalliopi Anastasaki, τους πολύτιμους εθελοντές μας Despoina Darzenta & George Papargyris που έκαναν μακράν τη διαφορά, τη ραχοκοκαλιά του έργου και συνεργάτιδα Marianna Kritikou & Φεστιβάλ Δήμου Τήνου – Κεπυδητ και ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ για την ουσιαστική και εξαιρετική συνδιοργανωση, τον Mixalis Kardamitsisγια την πολύτιμη βοήθεια του στο στήσιμο της φωτογραφικής εγκατάσασης το Tinion Hotel , το ξεμπαρκο καφε,@Golden Star Ferries αλλά και την Τηνιακη Γη για την αγκαλιά της, την ομορφιά της, την αφθονία της την ιερότητα της και την ιστορία της.

*Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

*Το σεμινάριο πραγματοποείται σε συνδιοργάνωση & χρηματοδότηση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Έχει ταξιδέψει μέχρι σήμερα στη Μύκονο,τη Δονούσα τη Σύρο τη Τήνο και την Αμοργό.

Διδάσκουν : Δημιουργική Φωτογραφία : Despina Economopoulou | DESfilms ,
Σύγχρονος Χορός : Anna Daskalou
Διοργάνωση & Παραγωγή : Πολιτιστικός Φορέας “Κίνηση & Φώς”

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -