back to top
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ΚΚΕ στην Τήνο

με επικεφαλή τον Ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου- Αλαβάνου

Στα πλαίσια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση κ συζήτηση με εργαζόμενους του Τυροκομείου, του Κέντρου Υγείας, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, των λιμενεργατών και με κατοίκους του νησιού.

Την Παρασκευή 21/4 πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση-ομιλία στη Μοσχούλειο Σχολή.

Αρχικά χαιρετισμό κ κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες απεύθυναν οι υποψήφιες βουλευτές στο νομό Κυκλάδων, Πρωτόπαπα Φρατζέσκα και Ρεμούνδου Κατερίνα

Η Πρωτόπαπα Φ. αναφέρθηκε στην καθημερινότητα των νησιωτών λέγοντας πως τόσες κυβερνήσεις πέρασαν η ζωή όμως δεν αντιστοιχεί στις δυνατότητες που υπάρχουν να ζούμε όλοι καλύτερα κ με αξιοπρέπεια. Το νησί μπορεί να συγκαταλέγεται στους top προορισμούς, να υπάρχει ανάπτυξη σε κλάδους όπως οι κατασκευές πως μεταφράζεται όμως αυτό για τους εργαζόμενους κ τους μαγαζάτορες που δεν μπορούν να χαρούν τον ήλιο κ τη θάλασσα , μια ξέγνοιαστη βόλτα στα χωριά που σφύζουν από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, πως μεταφράζεται για τα νέα ζευγάρια, τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς, τους ένστολους που δεν μπορούν να βρουν σπίτι ή που το ενοίκιο που τους ζητούν είναι απαγορευτικό με βάση τον μισθό που παίρνουν. Αναφέρθηκε επίσης στα πανάκριβα εισιτήρια που κάνουν απλησίαστο το ταξίδι για μια οικογένεια, στα προβλήματα διασύνδεσης του νησιού με την πρωτεύουσα, στο επικίνδυνο λιμάνι και έθεσε το ερώτημα ποιο από αυτά τα προβλήματα λύνει το μεταφορικό ισοδύναμο για το οποίο κονταροχτυπήθηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν έχουν κοινή αιτία και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός πως όλα τα έσοδα του κράτους από τη βαριά φορολογία του λαού, τα πακέτα από το Ταμείο Ανάκαμψης και αλλού κατευθύνονται στις τράπεζες, στους εφοπλιστές, σε άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες. Η ανθρώπινη ζωή και οι σύγχρονες ανάγκες μας δεν θα μπουν σε προτεραιότητα όσο παραμένει αυτός ο παράγοντας. Μόνο με τον αγώνα μας και τη διεκδίκηση μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Επειδή λοιπόν και η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα κινηθεί στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, ζητούμενο και για τους νησιώτες είναι να δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ. Δύναμη που θα καταθέσει την επόμενη μέρα των εκλογών στους λαϊκούς αγώνες..

Η Ρεμούνδου Κ. αναφέρθηκε στην υποστελέχωση και την απαξίωση των ΚΥ των νησιών των Κυκλάδων εκθέτοντας σε κίνδυνο τους νησιώτες αλλά και το ίδιο το προσωπικό τους. Ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόλυσης του μοναδικού γιατρού του ΚΥ της Σερίφου λέγοντας πως η κατάσταση που κατήγγειλε ο γιατρός ισχύει για όλα τα νησιά. Κάλεσε τον κόσμο να εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή στις Κυκλάδες ώστε να μπορεί να προωθεί κ να ασκεί πίεση για αυτά τα ζητήματα από καλύτερη θέση.

Στην ομιλία του ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λ. Νικολάου-Αλαβάνος αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες και σύνθετες εξελίξεις τις οποίες έζησε ο λαός μας τα τελευταία 4 χρόνια, την πανδημία, τις φυσικές καταστροφές και φαινόμενα, το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία μεταξύ της Ρωσίας και των συμμάχων της και του ευρωατλαντικού στρατοπέδου, στην εκτόξευση της ακρίβειας, της τιμής του ρεύματος και του πληθωρισμού, στους χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Ανέδειξε ότι μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο λαός κι η νεολαία δεν περίμεναν να «λογαριαστούν μετά», αλλά οργάνωσαν την πάλη τους κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό». Ότι όπου αυτό συνδυάστηκε «με δυνατό ΚΚΕ», οι αγώνες κατέληξαν σε σημαντικές κατακτήσεις κι αποτελέσματα.

Σημείωσε ότι ανεξάρτητα τι είδους κυβέρνηση θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές, αυτοδύναμη ή συνεργασίας, με κορμό τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμά της είναι «από χέρι αντιλαϊκό», αφού αυτό καθορίζεται από τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ και τις επιταγές του ΝΑΤΟ, που οι κυβερνήσεις όλων των αστικών κομμάτων έχουν υλοποιήσει. Σήμερα, αυτά αφορούν το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας που έχει σαν προαπαιτούμενα το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων για την θωράκιση της κερδοφορίας των ομίλων, τη «δημοσιονομική σταθερότητα» και την αρχή του καπιταλιστικού «κόστους-οφέλους» που θεωρούν τα απαιτούμενα έργα υποδομής και προστασίας «κόστος», το κυνήγι της «επενδυτικής βαθμίδας» και τις «εξάμηνες αξιολογήσεις της ΕΕ» που συνδέονται με την φοροαφαίμαξη του λαού για να γίνουν πράξη τα «ματωμένα υπερπλεονάσματα» που τώρα επιστρέφουν, την επικίνδυνη και αναβαθμισμένη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπογράμμισε ότι «όπως φάνηκε από την τραγωδία, το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που ζήσαμε, ανεξάρτητα από το ποιο Κόμμα ασκεί τη διακυβέρνηση, είναι η διακυβέρνηση ενός κράτους εχθρικού για το λαό, ένα κράτος προσαρμοσμένο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων, στην καπιταλιστική κερδοφορία, που θεωρεί την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολλών κόστος.»

Αναφερόμενος στο εκβιαστικό δίλημμα περί ακυβερνησίας που προβάλλει η ΝΔ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι «στρατηγικές συγκλίσεις μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων αστικών κομμάτων είναι δεδομένες κι αποδεικνύονται από τα πεπραγμένα τους είτε σαν κυβέρνηση είτε σαν αντιπολίτευση. Στο κάτω κάτω, κεντρικά στελέχη όλων των κομμάτων λένε ότι στα βασικά, στα στρατηγικά, διαφορές δεν υπάρχουν». Όσο για την δήθεν «προοδευτική διακυβέρνηση» που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «προοδευτική διακυβέρνηση με αντιλαϊκά υλικά, με διατήρηση όλου του αντιλαϊκού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που περνά σαν σκυτάλη από τον έναν στον άλλο, δεν γίνεται. Στο κάτω-κάτω τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης αναιρούνται από τους ίδιους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζουν το πρόγραμμά του ως πρόγραμμα της ΝΔ με Πρωθυπουγό τον Καραμανλή.»

Με αφορμή την συμπλήρωση 56 χρόνων από το πραξικόπημα που οδήγησε στη Δικτατορία, κάλεσε να απομονωθούν παλιά και νέα ναζιστικά μορφώματα, καθώς ο φασισμός όχι μόνο δεν δεν είναι «αντισυστημική» δύναμη, αλλά είναι ο πιο θρασύς, ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πρόκειται για το μαντρόσκυλο του συστήματος, έτοιμο να διαπράξει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα για να υπηρετήσει την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Στηλίτευσε την υπερπροβολή τέτοιων μορφωμάτων από τα ΜΜΕ που πρόσκεινται τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, σαν δήθεν «αντισυστημική» επιλογή ψήφου, καθώς αυτή ρίχνει νερό στο μύλο του φασισμού-ναζισμού.

Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη αναγκαστικά, γιατί το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δεν βελτιώνεται, δεν καλυτερεύει, μόνο γίνεται ολοένα πιο βάρβαρο, πιο αποκρουστικό.

Oλοκληρώνοντας, κάλεσε τους συμμετέχοντες με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

Για να μετατραπεί ο θυμός και η αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας σε συνειδητή στάση αμφισβήτησης της πολιτικής και των επιλογών που χαντακώνουν τις ζωές μας. Να γίνει η οργή, δύναμη ανατροπής. Να εκφραστεί και στις εκλογές με εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστικές ψήφους στο ΚΚΕ. Οι ψήφοι αυτοί θα κατατεθούν σε νέους ορμητικούς αγώνες για να αποκρούονται αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπώνται κατακτήσεις κι όχι σε στήριξη ή ανοχή σε οποιοδήποτε αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα . Γιατί έτσι μπορεί να συνειδητοποιήσει ο λαός τη μεγάλη δύναμη που έχει, για να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του, και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και ανατροπές μέσα από τη σύγκρουση με το σύστημα της σημερινής άρχουσας τάξης και το κράτος της, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.

 Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Εξού και η επιλογή του τίτλου της έκθεσης « Εύρεσις και Επανευρέσεις»  με επιμελητή τον κ. Ν. Π.Παΐσιο.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ΚΚΕ στην Τήνο

με επικεφαλή τον Ευρωβουλευτή Λευτέρη Νικολάου- Αλαβάνου

Στα πλαίσια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση κ συζήτηση με εργαζόμενους του Τυροκομείου, του Κέντρου Υγείας, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, των λιμενεργατών και με κατοίκους του νησιού.

Την Παρασκευή 21/4 πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση-ομιλία στη Μοσχούλειο Σχολή.

Αρχικά χαιρετισμό κ κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες απεύθυναν οι υποψήφιες βουλευτές στο νομό Κυκλάδων, Πρωτόπαπα Φρατζέσκα και Ρεμούνδου Κατερίνα

Η Πρωτόπαπα Φ. αναφέρθηκε στην καθημερινότητα των νησιωτών λέγοντας πως τόσες κυβερνήσεις πέρασαν η ζωή όμως δεν αντιστοιχεί στις δυνατότητες που υπάρχουν να ζούμε όλοι καλύτερα κ με αξιοπρέπεια. Το νησί μπορεί να συγκαταλέγεται στους top προορισμούς, να υπάρχει ανάπτυξη σε κλάδους όπως οι κατασκευές πως μεταφράζεται όμως αυτό για τους εργαζόμενους κ τους μαγαζάτορες που δεν μπορούν να χαρούν τον ήλιο κ τη θάλασσα , μια ξέγνοιαστη βόλτα στα χωριά που σφύζουν από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, πως μεταφράζεται για τα νέα ζευγάρια, τους εκπαιδευτικούς, τους γιατρούς, τους ένστολους που δεν μπορούν να βρουν σπίτι ή που το ενοίκιο που τους ζητούν είναι απαγορευτικό με βάση τον μισθό που παίρνουν. Αναφέρθηκε επίσης στα πανάκριβα εισιτήρια που κάνουν απλησίαστο το ταξίδι για μια οικογένεια, στα προβλήματα διασύνδεσης του νησιού με την πρωτεύουσα, στο επικίνδυνο λιμάνι και έθεσε το ερώτημα ποιο από αυτά τα προβλήματα λύνει το μεταφορικό ισοδύναμο για το οποίο κονταροχτυπήθηκαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ;

Όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν έχουν κοινή αιτία και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός πως όλα τα έσοδα του κράτους από τη βαριά φορολογία του λαού, τα πακέτα από το Ταμείο Ανάκαμψης και αλλού κατευθύνονται στις τράπεζες, στους εφοπλιστές, σε άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες. Η ανθρώπινη ζωή και οι σύγχρονες ανάγκες μας δεν θα μπουν σε προτεραιότητα όσο παραμένει αυτός ο παράγοντας. Μόνο με τον αγώνα μας και τη διεκδίκηση μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Επειδή λοιπόν και η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα κινηθεί στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, ζητούμενο και για τους νησιώτες είναι να δώσουν μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ. Δύναμη που θα καταθέσει την επόμενη μέρα των εκλογών στους λαϊκούς αγώνες..

Η Ρεμούνδου Κ. αναφέρθηκε στην υποστελέχωση και την απαξίωση των ΚΥ των νησιών των Κυκλάδων εκθέτοντας σε κίνδυνο τους νησιώτες αλλά και το ίδιο το προσωπικό τους. Ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόλυσης του μοναδικού γιατρού του ΚΥ της Σερίφου λέγοντας πως η κατάσταση που κατήγγειλε ο γιατρός ισχύει για όλα τα νησιά. Κάλεσε τον κόσμο να εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή στις Κυκλάδες ώστε να μπορεί να προωθεί κ να ασκεί πίεση για αυτά τα ζητήματα από καλύτερη θέση.

Στην ομιλία του ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λ. Νικολάου-Αλαβάνος αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες και σύνθετες εξελίξεις τις οποίες έζησε ο λαός μας τα τελευταία 4 χρόνια, την πανδημία, τις φυσικές καταστροφές και φαινόμενα, το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία μεταξύ της Ρωσίας και των συμμάχων της και του ευρωατλαντικού στρατοπέδου, στην εκτόξευση της ακρίβειας, της τιμής του ρεύματος και του πληθωρισμού, στους χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.

Ανέδειξε ότι μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο λαός κι η νεολαία δεν περίμεναν να «λογαριαστούν μετά», αλλά οργάνωσαν την πάλη τους κάνοντας πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει το λαό». Ότι όπου αυτό συνδυάστηκε «με δυνατό ΚΚΕ», οι αγώνες κατέληξαν σε σημαντικές κατακτήσεις κι αποτελέσματα.

Σημείωσε ότι ανεξάρτητα τι είδους κυβέρνηση θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές, αυτοδύναμη ή συνεργασίας, με κορμό τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμά της είναι «από χέρι αντιλαϊκό», αφού αυτό καθορίζεται από τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ και τις επιταγές του ΝΑΤΟ, που οι κυβερνήσεις όλων των αστικών κομμάτων έχουν υλοποιήσει. Σήμερα, αυτά αφορούν το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας που έχει σαν προαπαιτούμενα το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων για την θωράκιση της κερδοφορίας των ομίλων, τη «δημοσιονομική σταθερότητα» και την αρχή του καπιταλιστικού «κόστους-οφέλους» που θεωρούν τα απαιτούμενα έργα υποδομής και προστασίας «κόστος», το κυνήγι της «επενδυτικής βαθμίδας» και τις «εξάμηνες αξιολογήσεις της ΕΕ» που συνδέονται με την φοροαφαίμαξη του λαού για να γίνουν πράξη τα «ματωμένα υπερπλεονάσματα» που τώρα επιστρέφουν, την επικίνδυνη και αναβαθμισμένη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπογράμμισε ότι «όπως φάνηκε από την τραγωδία, το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που ζήσαμε, ανεξάρτητα από το ποιο Κόμμα ασκεί τη διακυβέρνηση, είναι η διακυβέρνηση ενός κράτους εχθρικού για το λαό, ένα κράτος προσαρμοσμένο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων, στην καπιταλιστική κερδοφορία, που θεωρεί την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολλών κόστος.»

Αναφερόμενος στο εκβιαστικό δίλημμα περί ακυβερνησίας που προβάλλει η ΝΔ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι «στρατηγικές συγκλίσεις μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων αστικών κομμάτων είναι δεδομένες κι αποδεικνύονται από τα πεπραγμένα τους είτε σαν κυβέρνηση είτε σαν αντιπολίτευση. Στο κάτω κάτω, κεντρικά στελέχη όλων των κομμάτων λένε ότι στα βασικά, στα στρατηγικά, διαφορές δεν υπάρχουν». Όσο για την δήθεν «προοδευτική διακυβέρνηση» που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «προοδευτική διακυβέρνηση με αντιλαϊκά υλικά, με διατήρηση όλου του αντιλαϊκού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που περνά σαν σκυτάλη από τον έναν στον άλλο, δεν γίνεται. Στο κάτω-κάτω τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης αναιρούνται από τους ίδιους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζουν το πρόγραμμά του ως πρόγραμμα της ΝΔ με Πρωθυπουγό τον Καραμανλή.»

Με αφορμή την συμπλήρωση 56 χρόνων από το πραξικόπημα που οδήγησε στη Δικτατορία, κάλεσε να απομονωθούν παλιά και νέα ναζιστικά μορφώματα, καθώς ο φασισμός όχι μόνο δεν δεν είναι «αντισυστημική» δύναμη, αλλά είναι ο πιο θρασύς, ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πρόκειται για το μαντρόσκυλο του συστήματος, έτοιμο να διαπράξει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα για να υπηρετήσει την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Στηλίτευσε την υπερπροβολή τέτοιων μορφωμάτων από τα ΜΜΕ που πρόσκεινται τόσο στη ΝΔ, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, σαν δήθεν «αντισυστημική» επιλογή ψήφου, καθώς αυτή ρίχνει νερό στο μύλο του φασισμού-ναζισμού.

Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη αναγκαστικά, γιατί το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δεν βελτιώνεται, δεν καλυτερεύει, μόνο γίνεται ολοένα πιο βάρβαρο, πιο αποκρουστικό.

Oλοκληρώνοντας, κάλεσε τους συμμετέχοντες με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

Για να μετατραπεί ο θυμός και η αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας σε συνειδητή στάση αμφισβήτησης της πολιτικής και των επιλογών που χαντακώνουν τις ζωές μας. Να γίνει η οργή, δύναμη ανατροπής. Να εκφραστεί και στις εκλογές με εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστικές ψήφους στο ΚΚΕ. Οι ψήφοι αυτοί θα κατατεθούν σε νέους ορμητικούς αγώνες για να αποκρούονται αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπώνται κατακτήσεις κι όχι σε στήριξη ή ανοχή σε οποιοδήποτε αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα . Γιατί έτσι μπορεί να συνειδητοποιήσει ο λαός τη μεγάλη δύναμη που έχει, για να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του, και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και ανατροπές μέσα από τη σύγκρουση με το σύστημα της σημερινής άρχουσας τάξης και το κράτος της, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.  Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου