Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο του ΕΦΕΤ στην Τήνο και στο γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Το σεμινάριο έλαβε χώρα 17 και 18 Μαΐου με εισηγητή τον Γιάννη Κακό διάρκειας 10 ωρών.
Υπενθυμίζεται ότι η εκπαίδευση ήταν υποχρεωτική για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (Κανονισμός 852/2004 EK για την Υγιεινή των Τροφίμων, Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-2007 και Υγειονομική Διάταξη ΦΕΚ 2161/23-06-2017).
Η εκπαίδευση αφορούσε επιχειρηματίες και προσωπικό που παράγουν, επεξεργάζονται, εμπορεύονται, αποθηκεύουν ή διακινούν τρόφιμα και ποτά σε επιχειρήσεις όπως: καταλύματα με πρωινό, εστιατόρια, καφέ μπαρ, κυλικεία, παντοπωλεία, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, τυροκομεία, ελαιοτριβεία κ.α.



