Το ματς της 8ης αγωνιστικής για τη Stoiximan Super League είναι με διαφορά το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ισόβαθμες στους 16 πόντους και οι δύο έχουν μια σειρά από δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια. Η παράδοση είναι υπέρ των «ερυθρολεύκων» που πέρυσι επικράτησαν στις 4 από τις 5 αναμετρήσεις με την Ένωση.
Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ που δεν πήγε καθόλου καλά. Το βαρύ 6-1 σημειώθηκε κυρίως εξαιτίας της αναίτιας αποβολής του Σαντιάγκο Έσε με δεύτερη κίτρινη, πράγμα που όχι μόνο άφησε τους Πειραιώτες με παίκτη λιγότερο αλλά τους αποσυντόνισε τελείως. Προβλήματα τραυματισμών αποκόμισαν επίσης οι νταμπλούχοι Ελλάδος, με τους Ρέτσο, Ορτέγκα και Μάρτινς να είναι αμφίβολοι, ενώ σίγουρα εκτός είναι ο Τσικίνιο.
Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, μπορεί να ηττήθηκε στο ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ αλλά έβγαλε αντίδραση στο παιχνίδι κόντρα στην Αμπερντίν για το Κόνφερενς Λιγκ. Άνετο 6-0 επί των Σκωτσέζων με την ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς να παίρνει μια εύκολη νίκη που τη βοήθησε τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα παραταχθεί στο Φαληρικό γήπεδο η ομάδα του Νίκολιτς, εκτός παραμένει ο φορ Ζίνι, προπονήθηκε κανονικά ο κεντρικός αμυντικός Μουκουντί, αλλά είναι εκτός πλάνων λόγω της αποβολής του κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Το παιχνίδια είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο, που αγνοούν φέτος τη νίκη σε κάποιο ντέρμπι ενώ η συνέχεια είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Καλή επιλογή στα προγνωστικα κορνερ να δούμε Over 8,5 σε απόδοση 1.80.




