back to top

Ομιλία για τη διατροφή και τη υγεία μας, στο Θέατρο στον Κουμάρο Τήνου

Ομιλία του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα για τη διατροφή και τη υγεία μας, στο Θέατρο στον Κουμάρο

Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 19:00, είσοδος δωρεάν
«Ξαναβρίσκοντας τη κυτταρική μας αλήθεια»

Ο άνθρωπος για χιλιάδες χρόνια έτρωγε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο που η γη παράγει, και το χειμώνα που το φαγητό είναι λιγοστό, το μοιραζόταν με τους άλλους. Έτσι το βάρος που κέρδιζε το καλοκαίρι, το έχανε τον χειμώνα. Αυτό το ταξίδι στον μεταβολισμό κράτησε πολλές χιλιάδες χρόνια μέχρι και τη δεκαετία του 60, όταν βγήκαν τα ψυγεία και αναπτύχθηκε η τεχνολογία τροφίμων. Από τότε, οι άνθρωποι καταναλώνουν οποιαδήποτε τροφή, σε οποιαδήποτε ποσότητα, όποτε το θέλουν.

Αυτό το ταξίδι από την ισορροπημένη διατροφή στην ανισόρροπη του σήμερα, θα συζητήσουμε, θα δούμε εάν είναι εφικτό να αλλάξει και πως η διαλειμματική νηστεία μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στη μεταβολική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι καθηγητής στο τμήμα βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ήταν ερευνητής στην ιατρική σχολή του Χάρβαρντ και ασχολείται ερευνητικά με τους κυτταρικούς μηχανισμούς της διατροφής στον άνθρωπο. Πολυγραφότατος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων, το τελευταίο του είναι η «Διαλειμματική νηστεία», εκδ. Αρμός.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

Ομιλία για τη διατροφή και τη υγεία μας, στο Θέατρο στον Κουμάρο Τήνου

Ομιλία του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα για τη διατροφή και τη υγεία μας, στο Θέατρο στον Κουμάρο

Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 19:00, είσοδος δωρεάν
«Ξαναβρίσκοντας τη κυτταρική μας αλήθεια»

Ο άνθρωπος για χιλιάδες χρόνια έτρωγε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο που η γη παράγει, και το χειμώνα που το φαγητό είναι λιγοστό, το μοιραζόταν με τους άλλους. Έτσι το βάρος που κέρδιζε το καλοκαίρι, το έχανε τον χειμώνα. Αυτό το ταξίδι στον μεταβολισμό κράτησε πολλές χιλιάδες χρόνια μέχρι και τη δεκαετία του 60, όταν βγήκαν τα ψυγεία και αναπτύχθηκε η τεχνολογία τροφίμων. Από τότε, οι άνθρωποι καταναλώνουν οποιαδήποτε τροφή, σε οποιαδήποτε ποσότητα, όποτε το θέλουν.

Αυτό το ταξίδι από την ισορροπημένη διατροφή στην ανισόρροπη του σήμερα, θα συζητήσουμε, θα δούμε εάν είναι εφικτό να αλλάξει και πως η διαλειμματική νηστεία μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στη μεταβολική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι καθηγητής στο τμήμα βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ήταν ερευνητής στην ιατρική σχολή του Χάρβαρντ και ασχολείται ερευνητικά με τους κυτταρικούς μηχανισμούς της διατροφής στον άνθρωπο. Πολυγραφότατος και συγγραφέας αρκετών βιβλίων, το τελευταίο του είναι η «Διαλειμματική νηστεία», εκδ. Αρμός.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου