Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Ομιλία στη Βιοτεχνική Σχολή Τήνου (Υφαντήριο)

Η Ζαριφειος σχολή προσκαλεί τις σπουδάστριες της – παλαιότερες και νεότερες- καθώς και όποια άλλη ενδιαφερόμενη σε μια ομιλία που θα κάνει η επισκέπτρια ερευνήτρια και εικαστικός Μαρία Βαρελά με θέμα «Τεχνικές ύφανσης και γυναικείες κοινότητες υφαντικής της Ελλάδας και του εξωτερικού». 

Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στο χώρo της Βιοτεχνικής Σχολής (Υφαντήριο) την Τρίτη 2/5/2023 και ώρα 17.30. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται προεγγραφή. 

Η Μαρία Βαρελά έρχεται ως καλεσμένη του προγράμματος The inherited earth και για τις επόμενες εβδομάδες θα εργάζεται καθημερινά στο χώρο της Ζαριφειου σχολής για την παραγωγή ενός νέου υφαντού έργου.  Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολυάριθμες εκθέσεις διεθνώς, σε μουσεία όπως το TMoFA (Ταϊβάν), το Bozar (Βέλγιο), το EMST, το MOMus και πολλά άλλα, καθώς και σε ομαδικές εκθέσεις όπως το Milano Design Week (Mιλάνο), Festival de Arte Videobrasill (Σάο Πάολο), τη Media Art Biennale (Βρότσλαβ), το Siggraph (Βανκούβερ), την Transmediale (Βερολίνο) κ.λπ.

Το 2021 της απονεμήθηκε το βραβείο Selected Art Award από το Μουσείο Καλών Τεχνών Taoyuan της Ταϊβάν. Έχει βραβευτεί με την υποτροφία ARTWORKS του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σας περιμένουμε!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -