Ορισμός Επιτροπής στο “σπίτι της Αγίας Ούρσουλας” στην Τήνο

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
πρώην Μονής Ουρσουλινών Χώρας Τήνου
«Το σπίτι της Αγίας Ούρσουλας»

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στις 12 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η δωρεά του κτηρίου της πρώην Μονής Ουρσουλινών Μοναχών στο Πασακρωτήρι Χώρας Τήνου προς την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου.

Με αίσθημα ευγνωμοσύνης και ευθύνης, ευχαριστούμε το Τάγμα των Ουρσουλινών Μοναχών, για την ευεργεσία αυτή προς την τοπική μας Εκκλησία.


Προκειμένου να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο σκοπός, για τον οποίο ζητήσαμε να γίνει αυτή η δωρεά, προβαίνουμε στον ορισμό πενταμελούς Επιτροπής Λειτουργίας και Διαχείρισης στην οποία προεδρεύει ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος και, σε περίπτωση κωλύματός του, ορίζει ως εκπρόσωπό του, ένα μέλος της ίδιας επιτροπής

Ως μέλη της Επιτροπής ορίζουμε τους:
αδ. Αγνή Αλμπέρτη, Ουρσουλίνα μοναχή
κα Μαρία Αμοιραλή, εκπρόσωπο Γυναικών Τήνου
κο Μάνθο Καλούμενο, επιχειρηματία.
κο Αντώνη Δελατόλα, κοινωνικό λειτουργό, συνεπικουρούμενο από την Επιτροπή της Κάριτας Νάξου – Τήνου.

Οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές για το έργο της Διαχειριστικής Επιτροπής συνοψίζονται ως εξής:

1.- Τήρηση του όρου που προβλέπεται στο συμβόλαιο δωρεάς που υπογράφηκε μεταξύ της Μοναχικής Κοινότητας Ουρσουλινών Μοναχών Ελλάδος με πληρεξούσιο τον δικηγόρο κ. Γεώργιο Κωνστάντε και τον Αρχιεπίσκοπο Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου π. Νικόλαο Πρίντεζη, για τη διατήρηση του θρησκευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα του ακινήτου.

2.- Συντήρηση και φροντίδα του κτιρίου ώστε να είναι ασφαλές και ευχάριστο στους επισκέπτες ή στους φιλοξενούμενους σε αυτό παράλληλα με τη φύλαξή του από εξωτερικούς κινδύνους, φθορές κλπ.

3.- Αξιοποίηση του κτηρίου με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται τουλάχιστον η αυτοσυντήρησή του. Περαιτέρω ανάδειξη, αναμόρφωση και ανακαίνιση των χώρων του, ώστε να εξυπηρετούνται ακόμα καλύτερα οι δυο παραπάνω στόχοι.

4.- Διάθεση του κτηρίου για πνευματικές, κατηχητικές, φιλανθρωπικές δράσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, κατόπιν συνεννόησης και με τους όρους που θα θέτει κάθε φορά η Επιτροπή.

Τα μέλη της Επιτροπής κατά την κρίση τους μπορούν να κατανέμουν αρμοδιότητες μεταξύ τους για την ευκολότερη επίτευξη του έργου τους, ώστε «Το σπίτι της Αγίας Ούρσουλας» στην Τήνο να αποτελεί σημείο αναφοράς του χθες και όργανο ποιμαντικής δράσης του σήμερα και του αύριο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ευχόμαστε καλή συνεργασία και έμπνευση στα μέλη της επιτροπής.

Δόθηκε μετά το πέρας της εσπερινής ευχαριστήριας Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο της Αγίας Ούρσουλας στο Πασακρωτήρι Τήνου τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021.

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter